Ultranagy kapacitású tintatartállyal felszerelt nyomtatókat mutatott be az Epson

Az Epson bejelentette, hogy hazánkban is bevezeti a tintasugaras nyomtatók első olyan családját, amely modelljei ultranagy kapacitású tintatartállyal rendelkeznek. A csak bizonyos piacokon elérhető modellek a vállalat közleménye szerint hatékony, megbízható nyomtatást szavatolnak, a tintaújratöltés az egyéb újratöltő-rendszerekhez képest egyszerűbb, kevésbé problémás. Mindegyik nyomtató alacsony oldalankénti költséget biztosít, és teljes Epson-garancia lefedettséggel bír.

Epson L800
Epson L800

A családot az Epson L800, L200 és az L100 készülékek alkotják. Mindegyik készülék rendelkezik az Epson gyors tintatöltési technológiájával (Fast Ink Top-up, FIT), amely a speciális kialakítású légmentesen záródó fedelek és szűrők segítségével minimálisra csökkenti a tinta szivárgását. A nyomtatók emellett fojtószeleppel is rendelkeznek, amely a tinta folyását szabályozza nyomtatás közben a visszafolyás megakadályozása érdekében, valamint lehetővé teszi a nyomtató biztonságos és egyszerű szállítását. A termékeket a vállalat a kis- és középvállalkozásoknak, közintézményeknek szánja. De emellett olyan otthoni felhasználóknak is jól jöhet, akik az átlagosnál jóval többet nyomtatnak, viszont egy nagy kapacitású, gyors, kifejezetten üzleti modellre még sincs szükségük.

Epson L200
Epson L200

Az L800 egyfunkciós fotónyomtató hat darab színenként cserélhető 70 ml-es Epson eredeti tintapatronnal rendelkezik a tartályok feltöltéséhez, – fekete, cián, bíbor, sárga, világoscián és világosbíbor – amely 10 x 15 cm nagyságú képek nyomtatása esetén 10 forintos nyomatköltséget eredményez. A készülékkel lehetőség van egészen A4-es méretű szegély nélküli fotók, valamint CD-k és DVD-k közvetlen nyomtatásra is. A gyártó törekedett rá, hogy az elkészült nyomatok kiváló minőségűek, élethűek és hosszú életűek legyenek. Ami a teljesítményt, pontosabban a fotónyomtatás gyorsaságát és hatékonyságát illeti, egy 10 x 15 cm-es fénykép elkészítése 12 másodpercet vesz igénybe.

Epson L100
Epson L100

Az L200 multifunkciós készülék nyomtat, szkennel, másol gyorsan és egyszerűen, míg az L100 egyfunkciós nyomtató azoknak lehet ideális, akik nem igénylik a lapolvasási és másolási funkciókat. Mindkét modellhez négy darab, színenként cserélhető 70 ml-es eredeti Epson tintapatron – fekete, cián, bíbor és sárga – és még két extra fekete tintapatron tartozik. Ezek a nyomtatók nagyszerű ár-érték arányt kínálnak: a felhasználók akár 4000 oldalt nyomtathatnak feketében és 6500 oldalt színesben, fekete-fehér nyomtatáskor alacsony, 50 filléres, színes nyomtatáskor pedig csupán 1,2 forintos laponkénti üzemeltetési költséggel működnek. Mindkét készülékhez két darab extrafekete tintapatron is tartozik, amely 8000 oldalra növeli a fekete-fehér nyomtatási kapacitást. A vállalat hazai képviseletének munkatársaitól kapott információk szerint az L800 95 000 forintba fog kerülni, az L200 65 000-t kóstál, az L100 ára pedig kereken félszázezer forint.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Epson

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés