Elstartoltak a Radeon HD 7990-es VGA-k

Hirdetés

A mai napon startolt el grafikus kártyák új királya, egészen pontosan az AMD Radeon HD 7990, melyről már egy tesztet is készítettünk, így a termék paramétereiről és képességeiről az előbbi linken lehet olvasni. Ahogy az lenni szokott, a gyártók is készültek az eseményre, ám rögtön az elején érdemes leszögezni, hogy a csúcskategóriában mindenki csak a referenciamodellt forgalmazhatja, ami azt jelenti, hogy lényegében csak a ventilátorokon található matrica szempontjából térnek el a különböző márkájú termékek.


[+]

Erre természetesen számítani lehetett, hiszen évek óta így történik ez a leggyorsabb megoldásoknál. Ami viszont ezúttal is üdítő színfolt, hogy az új csúcsmodell is bekerül az AMD Never Settle Reloaded promóciójába, ráadásul nem kevesebb, mint nyolc ingyen letölthető játékkal. Ezek között igen nagy nevek vannak, így a potenciális vásárló a kezdeményezésben résztvevő kereskedéseknél szerzett kóddal a Deus Ex: Human Revolution, a Sleeping Dogs, a Hitman: Absolution, a Far Cry 3, a Crysis 3, a Tomb Raider, a Bioshock infinite, illetve az érkező Far Cry 3 Blood Dragon programhoz juthat hozzá.

ASUS Radeon HD 7990
ASUS Radeon HD 7990 [+]

MSI Radeon HD 7990
MSI Radeon HD 7990 [+]

Sapphire Radeon HD 7990
Sapphire Radeon HD 7990

Gigabyte Radeon HD 7990
Gigabyte Radeon HD 7990 [+]

A gyártók egyébként főleg az extrákra gyúrtak, így a különböző tuningolást elősegítő szoftverekben van a legfőbb eltérés. Ebből a szempontból az ASUS a GPU Tweak programot kínálja, míg az MSI az Afterburner, a Sapphire a TriXX, a Gigabyte pedig az OC Guru II szoftverre esküszik. Ezek nagyjából ugyanazokat a funkciókat látják el, csak más körítés mellett.

PowerColor és VTX3D Radeon HD 7990 V2 PowerColor és VTX3D Radeon HD 7990 V2
PowerColor és VTX3D Radeon HD 7990 V2 [+]

Club 3D Radeon HD 7990
Club 3D Radeon HD 7990 [+]

XFX Radeon HD 7990
XFX Radeon HD 7990 [+]

HIS Radeon HD 7990
HIS Radeon HD 7990 [+]

A DirectX 11.1-et támogató termékek ára egységesen 999 dollár, így alapvetően mindegy, hogy a vásárló melyik megoldást választja, gyakorlatilag a hardver szempontjából ugyanazt kapja. Esetlegesen a garancia ideje dönthet, mivel egyes cégek egy-két év helyett hármat is biztosítanak a termékre. Erre tényleg érdemes odafigyelni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés