Előkerültek a 2011-es AMD logók

A hónap közepén írtunk az ATI márkanév lehetséges jövőjéről. Az AMD akkor nem kommentálta a híreszteléseket, de a vállalat partnereitől származó információk alapján várható volt az ATI jelzés megszűnése. A második legnagyobb processzorgyártó immár hivatalosan is megerősítette a 2011-re tervezett változásokat, és az új logók is bemutatkoztak.

Hirdetés

A VISION mindent visz

Ha egyetlen szóval szeretnénk jelezni a változásokat, akkor a letisztultság jutna eszünkbe. A PC-s piacon a vállalat gyakorlatilag minden megszokott matricát eldob, és csak a VISION márkanév marad meg. A 2011-re tervezett változások a cég életében nagyon fontosak lesznek, mivel most érik be az ATI 2006-os felvásárlásának a gyümölcse. A platform láthatóan mindennél fontosabbá válik, így a hardverkínálat és a szoftvertámogatás is úgy lesz kialakítva, hogy a teljesen AMD-s rendszert építő felhasználók előnyt élvezzenek a konkurens megoldásokhoz viszonyítva. Jelenleg az AMD az egyetlen cég, aki képes ezt kivitelezni, hiszen a CPU-k és a később megjelenő APU-k mellett grafikus kártyákat is kínálnak a vásárlók számára. A vállalat lényegében a konfigurációkhoz tartozó platformszintű támogatás erejét szeretné kihasználni, ami új lehetőségeket teremt energiagazdálkodás és az erőforrások kihasználása során.

[+]
[+]

A VISION márkanév ezt segíti elő. Az AMD elképzelésében a termékek típusjelzése másodlagossá válik, így a potenciális vásárlók a különböző VISION szintek definiálásából kapnak majd képet az adott termék vagy platform képességeiről, illetve szolgáltatásairól. Korábban a mobil rendszerek esetében láthattunk erre példát, ám most ez a szisztéma a teljes PC-s kínálatra ki lesz terjesztve. Maga az elgondolás felhasználóbarát, hiszen a termékről gyakorlatilag pontosan kiderül, hogy mire jó, így várhatóan meglepetésekkel sem fog szembesülni a vásárló.

A grafikus kártyák piacán a Radeon és a FirePro név megmarad, és alapvetően ezek lesznek kihangsúlyozva az új logók esetében is. Sokak örömére a vöröses háttér sem tűnik el, de mintha sötétebb lenne az eddig megszokott árnyalathoz viszonyítva. A gyártópartnerek számára kétféle matrica áll rendelkezésre. Az egyik csak a terméknevet, míg a másik a cégnevet is tartalmazza. Valószínűleg az Intel processzorral szerelt gépek mellé az AMD jelzéstől megfosztott logó lesz alkalmazva, de erre nincs konkrét szabályozás, így minden cég egyénileg dönthet.

Az új Radeon matricák már idén debütálnak az új generációs HD 6000 sorozat első versenyzőjének érkezésekor. Az, hogy ez pontosan mikor lesz nem tudni, de a pletykák szerint október végére van időzítve a start.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

  • Az AMD-vel Los Angelesben

    Az angyalok városában meglestük a legújabb Radeonokat. Élménybeszámoló és első képek az új VGA-król.

Előzmények

Hirdetés