Hirdetés

Elindult a gyártás a Panasonic LCD panel gyárában

Bár a Panasonic nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a rivális technológiák közül elsősorban a plazmára fókuszálnak, azért az LCD-tévékre is odafigyelnek. Ez olyannyira így van, hogy 2008-ban megkezdték egy saját gyártóüzem felépítését, amely két év alatt el is készült. A Himedzsiben lévő üzemet júniusban adták át, és a vállalat bejelentette, hogy készen állnak a termelés beindítására.

Konkrétan az IPS Alpha LCD panelekről van szó, amelyeket elsősorban a vállalat saját, Viera sorozatú televízióiban kívánnak bevetni, amelyek mérete 19 és 42 hüvelyk közé esik. Természetesen nem csak magukra gondoltak, és készek más gyártó számára beszállítói feladatokat is ellátni.

Az üzem tervezése során kiemelt prioritást kapott a gazdaságos működés mellett a környezettudatosság is. Ennek megfelelően állítólag jelentősen sikerült lecsökkenteni a széndioxid kibocsátást, és a felhasznált víz száz százalékát megtisztítják. Ráadásul az energiafogyasztást is visszafogták, a korábbi eljárásokhoz képest egy 32 hüvelykes panel előállításához húsz százalékkal kevesebb energia szükségeltetik.

A 361 000 négyzetméteren elterülő üzem mindennel együtt körülbelül 2,8 milliárd dollárba került. Az első időszakban havonta 405 000 panel előállítását tervezik, ám áprilistól maximális teljesítményre kapcsolnak, és ekkor már havi 810 000 darabbal számolnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés