Eladósorban a Flickr?

A Wall Street Journal értesülési szerint a Yahoo! az alap internetes szolgáltatásainak eladását vette fontolóra, melynek része a 2005-ben 25 millió dollárért megvásárolt népszerű képmegosztó oldal, a Flickr is. A héten többször is tervben volt, hogy igazgatói tanács összeül és megvitatják a lehetőségeket, amihez az IT Café korábbi híre szerint nemrégiben külső segítséget, tanácsadót is igénybe vettek.

Hirdetés

A Yahoo! jelenlegi piaci kapitalizációja kb 32 milliárd dollár. A vállalat továbbá 15 százalékos részesedéssel bír az Alibabában, míg 35 százalékkal a Yahoo! Japanban, ezek rendre kb. 32 és 8,5 milliárd dollárt jelentenek. Tovább készpénzben és rövidlejáratú befektetésekben további 3,9 milliárddal rendelkeznek. Egyszóval a webes és e-mail szolgáltatásai, köztük a Flickr is, kvázi nem ér semmit a piacon. Bár utóbbi most májusban lépte át 112 milliós felhasználói tábort.

A Microsoft egyébként már próbálkozott korábban a Yahoo! felvásárlásával, és tett is egy 44,6 milliárd dolláros ajánlatot, azonban az üzlet a tárgyalások végén meghiúsult. Jelenleg a potenciális vevőjelöltek között lehet a telekommunikációs óriás, a Verizon Communication, ami idén vette meg az AOL-t, vagy az InterActive Corp privát befektető csoport, mely jelenleg is olyan oldalak tulajdonosa, mint például a Vimeo vagy épp a Tinder.

Azóta történt

Hirdetés