Egyelőre nem vált be a Toshiba tabletje

Hirdetés

Az Egyesült Királyságban elstartolt a Toshiba Folio 100 névre keresztelt tabletje, mely elsőként a PC World áruházaiban volt elérhető. A sokak által várt, NVIDIA Tegra 2-es alapokra épülő készülék egyelőre nem győzte meg a vásárlókat, sőt maga az áruház is 1000 fontra, vagyis az eredeti árcédula duplájára növelte az árat, hogy a potenciális ügyfeleknek elmenjen a kedve a vásárlástól. A cég közölte a felhasználókkal, hogy a forgalmazás óta eltelt kis időben szokatlanul sok panasz érkezett a termékre, így amíg ezeket ki nem vizsgálják, nem tudják nyugodt szívvel ajánlani a vásárlást. Persze, ahogy az lenni szokott az ominózus bejegyzés kiszivárgott, így a világ könnyen tudomást szerzett a meglepően magas árazás okáról.

A PC World szervizközleménye
A PC World szervizközleménye [+]

A sok szervizelés alatt álló készülék mellett a legtöbb felhasználó a borzalmasan alacsony betekintési szögekre panaszkodik, amit az operációs rendszerben található hibák csak fokoznak, és az olcsó műanyagból készült váz sem bizalomgerjesztő. Az Engadget utánajárt a dolgoknak, és szemügyre vették a saját készüléküket, amiről egy videót is készítettek. Jól látható, hogy a betekintési szögek messze az elvárható szint alatt vannak, továbbá fájó pont, hogy a Toshiba androidos piactere még nem elérhető.


A Toshiba Folio 100 problémái (forrás: Engadget)

A Toshiba egyébként reagált a felmerült problémákra és jelezték, hogy együttműködnek az érintett Dixons Retail tulajdonába tartozó áruházakkal. A szoftveres hibák minden bizonnyal könnyen javíthatóak, azonban a kijelző kellemetlenül alacsony betekintési szögén már csak a hardver módosításával lehet változtatni. Mivel meglehetősen nagy áruházláncról van szó, így a megnövelt árazás miatt a kisebb piacok sem számíthatnak túl sok jóra. Az NVIDIA nemrég elmondta, hogy az elkövetkező pár hónapban több Tegra 2-es tablet is érkezik, így nem feltétlenül kell a Toshiba megoldását szorgalmazni, mivel alternatíva lesz bőven.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés