Napszemüvegben érkezik a virtuális valóság

A jelenlegi virtuális valóság szemüvegek kivétel nélkül nagyok és kicsit bumfordinak tűnnek, de rögtön látszik rajtuk, hogy mire szolgálnak. A Dlodlo nevű cég viszont változtatna ezen mégpedig egy olyan készülékkel, amely egy napszemüvegre hasonlít.

Dlodlo Glass V1
Dlodlo Glass V1 [+]

A sencseni CE China kiállításon mutatták be a jelenleg még csak koncepció állapotban létező terméket. Tehát még működőképes verzió sincs belőle, de már azért kézbe lehetett venni. Ennek alapján az elgondolásnak lehet értelme, bár azért az látszik, hogy egy valódi napszemüveggel nehezen téveszthető össze, hiszen azoknál jóval nagyobb, vaskosabb. A gyártótól kapott információk értelmében a 78 gramm súlyú Glass V1 14,7 centiméter széles, 5,5 centiméter magas és 1,6 centiméter vastag.

Dlodlo Glass V1
Dlodlo Glass V1 [+]

A lencsékbe épített kijelzők 2560x1024 képpontos felbontás megteremtésére képesek 100 fokos látószög mellett. A termék rendelkezik Wi-Fivel, és ezáltal VR alkalmazások tölthetőek le rá a vállalat dedikált alkalmazásboltján keresztül. A tartalmak ezenkívül eljuttathatóak rá egy micro HDMI interfész segítségével telefonról és számítógépről, illetve az USB porton át akár fel is másolhatóak rá. Itt megjegyzendő, hogy a beépített memóriájának tárolókapacitása 32 GB. A Dlodlo Glass V1 várhatóan októbertől vásárolható majd meg 500 dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés