Késik a Denon Dolby Atmos támogatású házimozi erősítője

Hirdetés

A Denon először pár hete ejtett szót az AVR-X4100W típusjelzésű házimozi erősítőjéről, amelyről azt ígérték, hogy augusztusban már megvásárolható lesz. Azonban a jelek szerint kicsit megcsúsztak, így az újdonság csak szeptember közepétől érhető el, és várhatóan közel 300 000 forintot kérnek majd érte.

Denon AVR-X4100W
Denon AVR-X4100W [+]

A 7.2-es eszköz csatornánkénti névleges maximális kimeneti teljesítménye a gyári technikai specifikációk szerint 200 watt. A készülék boldogul az olyan nagy felbontású térhatású hangszabványokkal, mint a Dolby TrueHD, a DTS-HD Master Audio, a DTS Neo:X, Audyssey DSX vagy épp a Dolby Pro Logic IIz. Sőt, a termék támogatja az új Dolby Atmos formátumot is, amely elméletben lehetőé teszi a valós 3D megszólalás megteremtését. Egy kétcsatornás sztereó végerősítő hozzáadásával a Dolby Atmos kiterjeszthető az 5.1.4 vagy 7.1.2 konfigurációk alkalmazásával. Az első konfiguráció alapja a hagyományos 5.1 hangsugárzó elrendezés, melyet kiegészít a 4 felső, vagy Dolby Atmos technológiával kompatibilis hangszóró. A 7.1.2 rendszer már 7.1 hangsugárzó elrendezésre épül, amihez még hozzájön 2 felső, szintén Dolby Atmos technológiát támogató hangszóró.

Denon AVR-X4100W
Denon AVR-X4100W [+]

A termék megkapta a Audyssey legfejlettebb kalibrációs csomagját, amelynek segítségével helyiség egy kívánt zónájára koncentrálható a legjobb minőségű megszólalás. A 8 darab HDMI 2.0-s bemenettel, és 3 darab HDMI 2.0-s kimenettel bíró eszköz biztosítja a 4K/60p jelek kezelését, és képes az alacsonyabb felbontású tartalmak UHD felskálázására is, legalábbis elméletben. Ráadásul hálózatra is köthető, hiszen rendelkezik beépített Wi-Fivel, aminek köszönhetően bizonyos internetes alkalmazások, így például a Spotify közvetlen elérésre is módot ad.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Denon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés