Dell Latitude 3330 notebook iskoláknak, csoportos munkára tervezve

Hirdetés

A Dell egy alacsony kezdőárú, szinte minden porcikájában testre szabható gépet kínál elsősorban iskoláknak és vállalatoknak a Latitude 3330 személyében. A 419 dollárról induló 13,3"-es gépben szinte minden alkatrészt a megrendelő válogathat össze az igényektől és a pénztárca vastagságtól függően. Ebből fakadóan a választható processzorok listája az Intel Celeron 1007U-tól egészen az Intel Core i5-3337U-ig skálázódik, a memória 2, 4 vagy 6 GB lehet, tárolóegységek közül pedig 320 és 640 GB-os merevlemez, vagy 128 GB-os SSD, esetleg 500 GB-os hibrid megoldás lehet a befutó. Az operációs rendszerek között is tetten érhető a bőség zavara, hiszen a Windows 7 és 8 mellett akár az Ubuntu 12.04 mellett is voksolhat a vásárló.


[+]

A hardverkiépítéstől függetlenül az alumíniumházas masinában alapfelszereltség az 1366x768 pixeles matt kijelző, a 720p HD webkamera, a Wi-Fi vezérlő, az USB 3.0-s csatlakozók és a HDMI kimenet. A pontos méretekről nincs információ (a 21 mm-es vastagságot leszámítva), de tömege 1,55 vagy 1,77 kg lehet attól függően, hogy négy- vagy hatcellás akkumulátor kerül bele, mely utóbbival hosszú, 10 órás üzemidőt is elérhető.

Dell Mobile Computing Cart
Dell Mobile Computing Cart [+]

A körítésre is gondoltak, ezért számos egyéb biztonsági, csoportos produktivitást növelő és felügyeletet végző adminisztrátorok munkáját könnyítendő megoldást kínálnak a gép mellé (Dell Data Protection | Access, Dell Data Protection | Encryption, TMP, Bitlocker, Computrace). Utóbbihoz részben kapcsolódik az úgynevezett Dell Mobile Computing Cart zárható tárolómegoldás, amiben biztonságosan tárolhatók, szállíthatók, tölthetők és távolról menedzselhetők a behelyezett notebookok, tabletek, és Ultrabookok. Ennek legújabb, szintén frissen bejelentett verziója akár harminc darab Latitude 3330 fogadására alkalmas, de 2780 dolláros vételára nem olcsó mulatság, viszont ha lemondunk a menedzselhetőségről (ami Ethernet csatlakozáson keresztül történik), akkor ez az összeg 1900 dollárra csökkenthető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Hirdetés