Hirdetés

Kompakt, de tetszetős CPU-hűtővel bővül a Deepcool kínálata

Bár hatalmas újdonságok továbbra sem érkeznek a processzorhűtők piacára, azért mindig akad egy olyan gyártó, akik piaci rések után kutatva újabb variációkkal próbálkoznak. Ilyen a Deepcool GAMMAXX S40. A termék nevében az S elméletileg a kis méretére utal, de 120 x 81,3 x 143 mm-es kiterjedésével és 610 grammos tömegével inkább talán a középkategóriás, egytornyos hűtők csoportjába tartozik.


[+]

A 4 darab 6 mm átmérőjű hővezető cső és az egész talp nikkelezett, amelynek nem csak esztétikai hozadéka van, hanem meggátolja a réz korrózióját is. A központi egység hőjének megfelelő átadására azt a módszert választották, hogy a hőcsövek ellaposított és síkba polírozott alja közvetlenül érintkezik a processzor sapkájával.


[+]

Az alumínium lamellák egyik oldalán kis fogak emelkednek ki, ami a gyártó állítása szerint nem csak jól néz ki, de segít a légáramlás terelgetésében is. Azonban az S40 egyik legérdekesebb pontja a ventilátor, amely kategóriáját tekintve 120 x 120 x 25 mm-es, azonban a keret a hűtőborda irányában beszűkül, ami nem csak levegőt fókuszálja jobban, de a nyomást is megnöveli. A PWM szabályozású ventilátor fordulatszáma 900 és 1600 rpm között változtatható, a légszállítást 55,5 cfm-ben, a zajszintet pedig 21 dB(A)-ben maximalizálták.


[+]

A lényegében minden forgalomban lévő processzorral kompatibilis Deepcool GAMMAXX S40 megjelenése valamikor februárban várható, vételára 25 euró lesz.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés