Dedikált GPU-t kapott az új Shuttle XPC

A Shuttle 1,3 literes térfogattal rendelkező termékcsaládja egy új taggal bővült, ami már NVIDIA chipet használ, és akár 19"-es rackbe is beszerelhető.

A 19 cm hosszú, 16,5 cm széles és 4,3 cm magas Shuttle DH02U formátumában elsőként már nem csupán az alaplapra forrasztott processzor grafikus teljesítményére támaszkodik, hanem egy 4 GB memóriával meghintett NVIDIA GeForce GTX 1050 lapka biztosít némileg potensebb hátországot. Ez annyit tesz, hogy a masina már elég gyors a 3D vizualizációhoz, és a HDMI 2.0b csatlakozók révén négy darab 4K-s kijelző meghajtására képes, 60 Hz-en.


[+]

Az "XPC slim" kategória tagjaként a DH02U úgy érkezik a boltok polcaira, mint egy sztenderd barebone PC: a CPU és a fentebb említett grafikus chip mellett értelemszerűen megkapjuk az alaplapot, a házat, a hűtési rendszert és a tápegységet, ami jelen esetben egy 120 wattos passzív példány. Prociból két választási lehetőség is adott: az egyik alternatíva az 1,8 GHz-es alapórajelen üzemelő Intel Celeron 3865U, a másik meg az Intel Core i5-7200U központi egység. Akár így, akár úgy döntünk, a 14 nm-es csíkszélesség és a 15 wattos TDP meglehetősen energiatakarékos mindennapokat sejtet a 64 bites Windows 10/Linux disztribúció előtt gubbasztva.

Az acél vázszerkezetről leemelvén a burkolatot elénk tárul a belső tér: 2,5"-es háttértárolóból egyet tudunk beépíteni, memóriából két SO-DIMM modult pakolhatunk bele, így maximálisan 32 GB DDR4 RAM állhat rendelkezésünkre. M.2-2280 foglalat is található a lapon az NVMe-s SSD-k számára, egy második M.2 slotot pedig WLAN kártyáknak szántak, mint például az opcionálisan megvásárolható WLN-M kiegészítő. Az előlapon két USB 3.0 és egy USB 2.0 pihenget a szokásos audió dugaszok társaságában.  A gép hátoldalán megtalálhatjuk a már korábban is említett négy HDMI 2.0b portot, egy Intel Gigabit Ethernetet, egy USB 3.0-ás és egy RS-232 csatit, valamint egy 4 tűs kapcsolati pontot külső bekapcsológomb számára.


[+]

A vas fektetve, vagy a szintén opcionálisan elérhető PS02 talpazat segítségével állítva is munkára fogható - de a VESA rögzítőpontok meglétének következtében gyakorlatilag akárhová fölszerelhetjük a kicsikét. A PRM01-es kiegészítő lehetővé teszi, hogy két DH02U-t egy 19"-es rackbe helyezzünk, illetve a megfelelő kábellel (CXP01) külsőleg is megoldható a szerkezet bekapcsolása.

A szerényebb processzorral szerelt DH02U ajánlott fogyasztói ára 726 euró, a DH02U5 névre hallgató nagyobbik testvéré pedig 999 euró Európa-szerte, ha meglátogatjuk a megfelelő disztribúciót - a memóriáról és háttértárról ellenben nekünk magunknak kell gondoskodni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés