DCMM blog: Live moddal indul a 2013-as beszámoló!

Tavaly három magyar modder társaságában jártuk meg a DCMM, vagyis a Deutche Casemod Meistershaft elnevezésű modder versenyt, melyet Kölnben, Európa legnagyobb gamer találkozóján, a Gamescom keretében tartanak meg. A sok gamer érdekesség között a legnagyobb csarnokban, nagyjából 300 négyzetméteres területen állítják ki majd hétvégén az átalakított számítógépeket, casemod (gyári ház módosítása), casecon (egyedileg épített házak) és CE mod (egyéb elektronikai eszközök átalakítása) kategóriában.

Idén még nagyobb magyar csapat indul neki a megmérettetésnek, nem kevesebb mint hét modderrel! A közösségünkben aktívan tevékenykedő Andrew_31, Bari, csabi112 újoncok még DCMM kapcsán, BaluC, jones965, GumisPeter és Soccer viszont szerepeltek már a nemzetközi porondon, sőt díjakat is hoztak haza. Ebben az évben is nyomon követjük tevékenységüket, ami ezúttal nem csak a hétvégi versenyre korlátozódik. Tegnaptól zajlik már a 24 órás Live – vagyis élő – moddingverseny, melyen a modderek a helyszínen alakítanak át számítógépeket. Szerdán, csütörtökön és pénteken napi nyolc órán át dolgozhatnak, így jön össze a 24 óra. A magyar különítményből BaluC és Soccer alkot egy csapatot, jones965 pedig egy német modderrel, Malik Schierhornnal dolgozik együtt.

Az idei 24 órás verseny témája a PlanetSide 2 online FPS játék, amit röviden úgy lehetne jellemezni, hogy egy sci-fi Battelfield 3, csak sokkal nagyobb méretekben, ezres nagyságrendű játékossal a csatatéren. A live modder csapatok egy-egy Bitfenix Raider házat és hozzá 400 wattos tápegységet kapnak, ezt kell majd a PlanetSide 2-ből választott frakció (New Conglomerate, Terran Republic, Vanus Sovereignty) stílusában átalakítaniuk.

Ízelító a tavaliy Live modból
Ízelítő a tavalyi Live modból [+]

Jones elárulta, hogy német társával a kék-sárga színvilágú New Conglomerate frakciót dolgozzák fel, és Jones specialitására, a fémmunkára is lehet számítani. BaluC-tól azt tudtuk meg, hogy Soccerrel nagyon magasra teszik a lécet: megpróbálják mind a három frakciót egybegyúrni. A tét nem kicsi, ugyanis a nyertes csapat 5000 eurós költségvetésből megcsinálhatja a PlanetSide 2 hivatalos modját.

Azóta történt

Előzmények