DCMM blog: a CE mod kategória

A CE vagyis consumer electronic mod kategóriába olyan művek versenyeztek, melyek nem számítógépre, hanem bármilyen más, általában szórakoztatóelektronikai termékre alapoznak, vagyis akár egy átalakított porszívóval is be lehet rá nevezni. Idén hat versenyző állt rajthoz a CE mod kategóriában.

Különösen látványos a Wicked Widow Set billentyűzet és touchpad párosa, amit a casecon kategóriában induló Black Widow számítógéphez készítettek.


[+]

A Schrott Mod egy 2.1 hangszórókészlet átalakítása, amibe rádiót is tettek. Kevesen gondolnák, hogy egy PC-s tápot is alaposan át lehet szabni, ezt mutatta meg a Dark Power Pro 900 mod, ami a be quiet! egyik modelljére alapoz.


[+]

Láttunk egyedi tervezésű Street Fighter vezérlőeszközt masszív alu házzal, játéktermi gépekre emlékeztető gombokkal és botkormánnyal. Különösen érdekes volt a vákuumcsöves Tesla tekercs, amit csak a szombat esti modder bulin mertek bekapcsolni. Az aggodalom jogosnak bizonyult, mert elég volt egy pillanatnyi figyelmetlenség, és a szerkezet erős elektromágneses tere leégette a szomszédos, díjnyertes mod egyik mozgatóelektronikáját.


[+]

A szombati vigasság és a CE mod kategória sztárja a Looping Louie masina lett, ami egy igazi partijáték. Tetejére négyszemélyes reflexjátékot épített tervezője, a hibázó játékosoknak pedig a gép automatikusan kirendel egy felest. Néhány kör után már emberfeletti (vagy alatti?) teljesítmények születtek.


[+]

Azóta történt

Előzmények