Hirdetés

D-Link DWR-510: kisméretű, USB-s Wi-Fi router és 3G modem egyben - Frissítve!

Előreláthatólag szeptember végén jelenik meg a D-Link DWR-510 jelzéssel ellátott Mini 3G 7,2 Mbps USB Router névre hallgató hálózati eszköz, mely kívülről egy méretesebb (90 x 28 x 11 mm), kihajtható USB csatlakozóval rendelkező pendrive-ra hasonlít. Az USB 2.0 kompatibilis eszköz azonban belül egy szolgáltatóktól független 7,2 Mbps letöltési és 5,76 Mbps feltöltési sebességet kínáló HSUPA 3G modemet, valamint egy IEEE 802.11b/g/n-150 szabványú routert rejt a hozzájuk tartozó antennákkal és SIM kártya olvasóval.

A DWR-510 üzemelhet tisztán modemként, vagy modemként és routerként egyszerre (a két üzemmód között egy kapcsolóval válthatunk), így utóbbi esetben a 3G kapcsolatot nem csak privát üzemmódban használhatjuk, hanem megoszthatjuk hat darab másik, Wi-Fi kapcsolattal rendelkező számítógéppel, konzollal, notebookkal, okostelefonnal vagy éppen tablettel.


[+]

Ráadásul abban az esetben is képes csatlakozni az internetre és modem-router üzemmódban működni, ha nem egy számítógép USB kapujára, hanem konnektorba dugható USB-s töltőbe vagy egy autórádió USB aljzatára csatlakoztatjuk. Előbbi segítségével otthon, egy konnektorba dugva folyamatosan biztosíthatjuk az internetkapcsolatot, míg utóbbi esetben az autóban, utazás közben tehetjük meg ugyanezt anélkül, hogy a notebookok akkumulátorát terhelnénk.

A DWR-510-hez természetesen jár szoftver is, mely kompatibilis a Windows XP, Vista, 7 és Mac OS X 10.4 és újabb operációs rendszerekkel. A várható javasolt végfelhasználói ár 29 990 Ft, de a szeptember végi megjelenéskor akcióban 25 990 forintért lehet majd hozzájutni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés