Csúcsra tör a Mountain klaviatúrája

Az újdonsült gyártó minőségi anyaghasználattal és jópofa extrákkal igyekszik kiszakítani magának egy szeletet a piacból.

A Mountain új szereplő a porondon, és mostanában mutatta be egy Kickstarter kampányon keresztül az Everest nevezetű, masszív alumínium fedőlappal szerelt billentyűzetét, ami 95 euró kezdőártól már előrendelhető státuszban van – ilyen nomenklatúrával nem kérdés, hogy mi a céljuk. A mechanikus klaviatúra kétféle változatban készül: míg a Core Version egy TKL-es darab, addig a 200 eurós MAX verzió leválasztható (és a bal oldalra is áthelyezhető) numerikus paddal, valamint médiavezérlőkkel rendelkezik, melyek mágnesesen rögzülnek a helyükre.


[+]

Konfiguráció függvényében lehetőség van egy szintén mágneses csuklótámasszal bővíteni a kényelmi funkciók repertoárját. Kapcsolók tekintetében a jó öreg Cherry van a menün, rögtön háromféle "ízesítésben", ráadásul gyorscserés foglalatokban; MX Blue, MX Red, illetve MX Brown között választhatunk. Alapból ABS kupakokról szól a fáma, de a PBT-s variáció sincs karnyújtásnyinál messzebb távolságban, igaz, ez plusz 25 eurót kóstál és csak US ANSI kiosztás érhető el.

[+]

A numpadon négy, 72x72 pixeles mini kijelzővel kombinált, szabadon programozható gomb van pluszban, amikhez tetszés szerint hozzárendelhetjük kedvenc applikációink vagy weboldalaink indítását. A már említett médiavezérlőket tartalmazó egység Media Dock néven fut, és méretes tekerőkapcsolóján szintúgy ott figyel egy színes, 240x204 pixel felbontású IPS kijelző. Ezzel nem csak a hangerő vagy fényerő állítására nyílik mód, hanem profiljaink közt is itt válthatunk, babrálhatunk a gombonként címezhető RGB-s háttérvilágítással, írathatunk ki rendszerinformációkat, de APM-ünket (Actions per Minute) is monitorozhatjuk.


[+]

A tasztatúra összes gombja (beleértve a moduláris elemeken találhatókat is) makrózható, az NKRO pedig ebben a kategóriában szinte már említésre sem érdemes. Már tettünk utalást a meglétére, de a belső memória öt profil eltárolására alkalmas.


[+]

A periféria alján az újrahasznosítható műanyag uralkodik, viszont legalább vannak kábelvezető csatornák az asztalunkon eluralkodó vezetékdzsungelt megregulázandó, s ha ez nem volna még elég, egy grátisz USB 3.2 Gen 1-es portot is kapunk a pénzünkért cserébe. A komolyabbik eszköz kétméteres kábelének végén egy Type-C csatlakozó fityeg, de olcsóbbik társa már Type-C to Type-A madzagot használ. Az elvileg augusztusban szállításra kerülő Everestet dönteni is lehet a mágneses fémtalpaknak hála.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés