Csendben befutott a GeForce GTX 285

Hirdetés

Nemrég beszámoltunk a csúcskategóriába szánt GeForce GTX 295 bemutatkozásáról, mely a tegnapi nap folyamán hivatalosan is elstartolt. Az NVIDIA azonban próbálja megerősíteni a felsőkategóriában betöltött pozícióját is, ezért a piaci szempontból nem túl fényesen szereplő GeForce GTX 280-at a GTX 285 típusjelzésű grafikus kártya váltja le.


Gigabyte GeForce GTX 285

Az új modell már az 55 nm-es technológiával gyártott GT200 chipre épül, ennek megfelelően az előző modellhez képest kisebb fogyasztás mellett magasabb órajeleket állíthattak be a mérnökök. Az NVIDIA a termék mag-, shader- és effektív memória-órajelének 648, 1476, illetve 2484 MHz-es értéket ajánl. A kártyán található  DirectX 10 kompatibilis lapka 240 stream processzort és 80 textúrázó csatornát tartalmaz, emellett a tervezők az összes, szám szerint 8 darab ROP blokkot is aktiválták, ami 512 bites buszszélességet eredményez. Az 1 GB kapacitású memória továbbra is a DDR3 szabványra támaszkodik.


Zotac GeForce GTX 285

A PCI Express 2.0 csatolóval ellátott kártyák forgalmazása hamarosan elkezdődik. A Gigabyte és a Zotac már be is jelentette a saját megoldásait, melyek felépítése megegyezik a referenciamodellel. Az NVIDIA az új jövevény ajánlott fogyasztói árát  399 dollárban szabta meg, ám ezt a legtöbb partner nem fogja betartani, mert a GeForce GTX 280-as termékek eladási adataira nem lenne jó hatással.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés