Ismét belső hangkártyát dobott piacra a Creative

Az újdonság a Sound Blaster Audigy Fx utódja, és több szempontból is túltesz rajta.

A Creative bemutatta legújabb, x1-es PCI Express interfészbe passzoló hangkártyáját, amely a Sound Blaster Audigy FX V2 nevet kapta, és nem csak a prezentált hangminőség tekintetében fejlődött az elődmodellhez képest, de jár hozzá egy SmartComms Kit, ami az online beszélgetéseinkből igyekszik kihozni a maximumot. Ez olyan funkciókat takar, mint a push-to-talkot kiváltó VoiceDetect vagy a kétirányú zajszűrést biztosító NoiseClean-in/NoiseClean-out, amelyeknek hála nem kell a mikrofonunk beállításaival bíbelődnünk ahhoz, hogy állandó jelleggel tisztán szóljunk.


[+]

Az újoncot a Sound Blaster Acoustic Engine technológia hajtja, és 5.1-es térhangzásra képes 192 kHz-es mintavételezési frekvenciával, valamint 24 bites hangmélységgel. Az integrált DAC 120 dB-ig merészkedő dinamikus tartománnyal rendelkezik, és a játékosok sincsenek elhanyagolva, ugyanis az úgynevezett Scout Mode felerősíti a kulcsfontosságú játékbeli hangokat (mint például a léptek vagy a fegyverváltás zaja), s ez igencsak hasznos segítség lehet, mikor a másodperc tört része alatt eldőlhet egy szituáció.


[+]

Persze a hat különálló csatorna nem csupán hangfalak esetében működik, mivel a termék támogatja a virtuális térhangzást is a fejhallgatók vonatkozásában, egészen 600 ohmos impedanciáig bezárólag. Ha ez nem volna elegendő, akkor a külön megvásárolható, Sound Blaster Audigy Fx V2 DBPro nevű társkártyának köszönhetően elérhetővé válik a 7.1-es konfiguráció, a jó minőségű DSD256-os visszajátszás, és még egy optikai hangkimenettel is gazdagabbak leszünk.


[+]

Hírünk tárgya félmagas dizájnt kapott és 16 százalékkal kisebb a felmenőjénél, de a dobozába természetesen raktak teljes magasságú hátlapi keretet a félmagas mellé, így a beépítés kapcsán nem sok problémába ütközhetünk. A hangkártya 80, a társkártya 25 szingapúri dollárt kóstál (körülbelül 18 000/6000 forint), és a gyártó weboldaláról már a kosarunkba dobhatjuk mindkettőt.


[+]

Előzmények

Hirdetés