Egyedi, kézműves, bőröndbe épített hangrendszerek egy magyar vállalkozástól

A CossackSound már megkezdte a munkát, hamarosan meg is lehet majd venni a hordozható, akkumulátoros, BT támogatású termékeit.

Hirdetés

Sajnos már elmúltak azok a hősi idők, amikor Magyarország szórakoztatóelektronikai nagyhatalomnak számított, de azért még most is vannak cégek, amelyek ilyen eszközök fejlesztésével és gyártásával foglalkoznak, ám ezek jellemzően kicsi, maximum pár főt foglalkoztató vállalkozások. Ezek sorát erősíti a CossackSound is, amely különös termékekkel próbál új utakat keresni az iparágban.

CossackSound
CossackSound [+]

Az ötletük az, hogy bőröndöket, aktatáskákat alakítanak át hordozható hangrendszerré. Természetesen nem pusztán arról van szó, hogy beletesznek egy pár hangsugárzót ezekbe, hiszen különféle merevítőkkel, belső vázakkal egészítik ki az egyedi készülékházakat, hogy az csillapítsa a zavaró rezonanciákat. Az első darabok már el is készültek, és ezeket 85% feletti hatásfokú D-osztályú erősítővel, hosszú működési időt szavatoló akkumulátorral, valamint Bluetooth (4.0-ás APT X) adapterrel is ellátták. A tőlük kapott információk értelmében névleges kimeneti teljesítmény átlag 2x20-30 watt körül alakul, de van olyan modell is, amely 2x50 watt, leadására is képes.

CossackSound CossackSound
CossackSound [+]

Az ötletgazda Kozák András szerint arra is nyitottak, hogy a megrendelő által hozott hangrendszerből kiszerelt hangszórókat (újra)használják fel, ami mondjuk pont szembemegy a mostani "vegyél újat minél gyakrabban, és a régit dobd a kukába" trendekkel, de ez egyáltalán nem baj. Egyébként egyedi, kis méretű mobil hangsugárzókban is gondolkodnak, a nagyobb bőröndök mellett. Ebből is van már mintadarab, amelynek a készülékháza a cég saját műhelyében készült, a borításért felelős kárpitozási munkák pedig szintén házon belül készültek.Ha minden jól megy akkor hamarosan már meg is lehet vásárolni az első darabokat, a tervek szerint a legolcsóbb, egyedi, kézzel készített bőrönd hangrendszerek nagyjából 50 000 forintba fognak kerülni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés