Hirdetés

Új SSD-családot kap a Corsair Neutron sorozat

A Neutron XTi SSD-k a nagy teljesítményt párosítják a megbízhatósággal és a komolyabb tárkapacitással.

A Corsair bejelentette a legújabb, Neutron XTi sorozatú SSD-it, amelyek a teljesítményorientált kategóriát próbálják majd lefedni és direkten átveszik a Neutron XT sorozat helyét. Az újdonságok a négymagos Phison PS3110-S10-es vezérlőt vetik be, és a gyártó szerint a gyorsítótárként használt memória kapacitását is megnövelték, de azt nem árulták el, hogy mennyivel.

A 6 Gbps-os SATA interfészre köthető 2,5 colos, 7 mm vastag újdonságok Toshiba által gyártott, 15 nm-es gyártástechnológiával készülő NAND flash lapkákra építenek, arról azonban nincs adat, hogy ezek pontosan milyen képességekkel rendelkeznek. Ugyanakkor az SSD-k támogatják a SMART-ot és a TRIM technológiát, továbbá rendelkeznek áramkimaradás elleni védelemmel, illetve tartalmazzák az ETEP funkciót, ami a SmartFlush és GuaranteedFlush technológiákkal párosítva komoly hibakorrekciós rendszert biztosít. További adalék a Corsair SSD Toolbox szoftver megléte.

A 240, 480 és 960 GB-os Neutron XTi-s SSD-k paramétereit a Corsair nem részletezte pontosan, de annyit elárultak, hogy szekvenciális olvasás és írás mellett maximum 560 és 540 MB/s-ra lehet számítani, míg a 4 kB-os blokkokon mért véletlenszerű olvasási és írási teljesítmény rendre 100 000 és 90 000 IOPS.

Az öt év garanciával rendelkező Neutron XTi sorozat szállítása hamarosan megkezdődik. A fogyasztói ár a tárkapacitástól függően 90 (240 GB), 160 (480 GB) és 330 dollár (960 GB) körül alakul. Lesz még egy 2 TB-os modell is, ami később érkezik, így erről a vállalat még nem közölt pontosabb részleteket.

Előzmények

Hirdetés