A Corsair kezébe került a Raptor Gaming perifériagyártó

A Corsair bejelentette, hogy sikerült megszereznie a gamer közösségnek szánt perifériák gyártására szakosodott német Raptor Gaming vállalatot, ezzel a Corsair tulajdonába került minden egérrel, billentyűzettel, kontrollerrel, fejhallgatóval és egyéb kiegészítővel kapcsolatos szabadalmuk. A vásárlás egyik fő célja a Corsair játékosokra szakosodott Vengeance termékportfóliójának a bővítése új termékekkel, amivel feltehetően nem tettek rossz lóra, hiszen nyolc éves fennállása alatt a Raptor Gaming letett pár terméket az asztalra.

A másik fő ok a terjeszkedés. A 2004-ben alapított Raptor Gaming ugyanis Németországban, valamint Európa számos más országában jelen van, és olyan nagyáruházak, üzletláncok polcain árulják termékeiket, mint a Media Markt, a Saturn, a Real, a Kaufland és a Conrad. A Corsair a Raptor Gaming megvásárlásával hozzáférhet az imént felsorolt csatornákhoz, így erősíthetik jelenlétüket az európai (főként a német) piacokon, cserébe a Raptor termékei eljutnak Tajvanon kívül Ázsia más országaiba is, ahol viszont a Corsair mozog otthonosabban.

Ebből arra is lehet akár következtetni, hogy a Raptor Gaming név nem fog végérvényesen eltűnni, hanem a Corsair kötelékén belül valamilyen formában tovább él majd, mindenesetre erről egyelőre nem nyilatkoztak a felek – ahogy arról sem, hogy a felvásárlás mennyibe került a Corsair számára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés