Hirdetés

Szinte teljesen átalakítható belsővel jön a Cooler Master új számítógépháza

A MasterBox 5 a kiterjedéséhez képest meglepően sok hardvernek képes otthont adni.

Hirdetés

A Cooler Master bejelentette a MasterBox 5 jelzésű számítógépházat, amely elsődleges előnye, hogy belülről rendkívül sok átalakításra ad lehetőséget, így tulajdonképpen az adott konfigurációra szabható. A fekete és fehér-fekete színezéssel érkező termék Mini-ITX, microATX, ATX vagy E-ATX méretű alaplapot fogad, és két darab 5,25, illetve kettő darab 3,5/2,5 hüvelykes rekeszt kínál, továbbá a rejtett helyekre összesen kilenc SSD helyezhető el.


[+]

A 475 mm magas, 220 mm széles és 500 mm mély házból a meleg levegőt a hátul elhelyezkedő 12 cm-es ventilátor szállítja, de szellőzés javítása érdekében az említett egység mellé további három darab 12 vagy 14 cm-es szélgép helyezhető, ebből kettő az előlap mögé, míg egy felülre mehet.

Az I/O panel a ház tetején kapott helyet, és a hangkimeneten, illetve a mikrofonbemeneten kívül két 3.0-s USB csatlakozóval rendelkezik. A 7,64 kg-os újdonság 410 mm-es VGA-kat és 167 mm-es processzorhűtőket is fogadhat, míg a tápegység maximális hossza 180 mm lehet. A kábelek ízléses elvezetését számos rés biztosítja az alaplaptálcán, ahogy egy meglehetősen méretes kivágáson keresztül megoldható a processzorhűtő felszerelése is.


[+]

A MasterBox 5 belsejéből majdnem minden áthelyezhető vagy eltávolítható, így nem szükséges az 5,25 vagy 3,5/2,5 hüvelykes rekeszek használata sem. Az átalakításokkal megnyert helyet vízhűtésre lehet költeni, amivel akár 360 mm-es radiátor is elhelyezhető a termékben. Figyelembe véve a ház fizikai méreteit ez igen jónak mondható, de némi korlátot jelent, hogy a radiátor ventilátor nélküli vastagsága nem lehet 50 mm-nél több.

A mosható porszűrőkkel is ellátott, ablakos oldallappal rendelkező Cooler Master MasterBox 5 ház szállítása már megkezdődött, az ára pedig bruttó 22 900 forint lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés