Computex 2015: hamarosan nem csak hűtők lesznek a Gelid kínálatában

Hirdetés

Nem maradt ki a szórásból a hűtőkkel és házakkal foglalkozó cégek közül a Gelid standja sem, ahol már első pillantásra látható volt, hogy többet fogunk látni, mint amire a cég ismert profilja alapján számítottunk. Persze a vállalat nem hazudtolta meg önmagát, hiszen két új processzorhűtővel, egy ventilátorral és hővezető lapkákkal is készült.


[+]

Az Antarctica névre hallgató új, torony kialakítású hűtő öt hőcsővel és alapból egy 140 milliméteres ventilátorral üzemel, de igény szerint 120 milliméteres légkavaró is használható. Sőt a mellékelt plusz rögzítővel kétventilátoros kiépítésben is működhet, így akár 200 watt TDP-vel is megbirkózhat. Az Antarctica Intel és AMD processzorokra is felhelyezhető.


[+]

Szintén új hűtő az 1U megoldásokba szánt Gelid Polar, de sokkal érdekesebb az új 140 milliméteres PWM-es (600-1500 rpm), folyadékcsapágyas légkavaró, ami lényegében az Antarcticán is szolgálatot teljesítő egység. Ennek érdekessége, hogy maga a ventilátor ugyan 140 milliméteres, de a rögzítési pontok egy átlag 120 milliméteres ventilátor rögzítési pontjainál vannak.

Gelid Polar és a 140 mm-es ventilátor Gelid Polar és a 140 mm-es ventilátor
Gelid Polar és a 140 mm-es ventilátor [+]

A jól ismert GC-Extreme hővezető paszta mellé a kínálatba most megérkezett a GC-Extreme Thermal Pad is, ami kétféle, 0,5 és 1 milliméteres vastagságban is kapható lesz.


[+]

A szokásos PC-s cuccokon kívül a különféle mobilos kiegészítők is szerepet kaptak. Láthattunk egy dizájnos USB-s töltőállomást, amibe mobil eszközeinket állíthatjuk bele tetszőlegesen állítva vagy fektetve. A jelenleg még USB Charger névre keresztelt termék összesen négy mobil vagy táblagép töltésére képes maximum 6,8, egyenként pedig legfeljebb 2,4 amper áramerősséggel. A tervezők az újdonságot természetesen a szükséges vezérléssel és védelemmel is ellátták, illetve megfelel az Energy Star követelményeinek és az EUP szabványnak, így alvó módban a fogyasztása roppant csekély.


[+]


[+]

Vezeték nélküli töltőn is dolgozik a cég, ami a Qi szabványra épül.

A Gelid sem szeretne kimaradni a mobilos kiegészítők és okoseszközök piacáról sem. A legegyszerűbbek ezek közül az Apple 5S, 6, 6+ telefonokhoz szánt, tokként is funkcionáló Kito, aminek oldalára olyan érzékelőket szereltek, amelyekkel egy applikáción keresztül mérhető a testhőmérséklet, véroxigénszint, a pulzus és a légzésszám, illetve EKG-ként is funkcionál.


[+]

Ezenkívül GPS nyomkövető funkcióval rendelkező trackereket is forgalomba kívánnak hozni, kifejezetten gyermekek és háziállatok követésére.


[+]

Innen már csak egy ugrás a hagyományos aktivitás tracker és az okos karperec, illetve a kamerával felszerelt okosóra.


[+]


[+]

A Gelidnél ezekre a területekre is kínálnak hamarosan megoldást, hiszen a működőképes prototípusok már megtalálhatók voltak a standon.

Azóta történt

Hirdetés