Computex 2013: új notebookok az ASUS standján

Hirdetés

A hivatalos ASUS sajtótájékoztató alkalmával a gyártó nem igazán szentelt figyelmet az N és X szériás notebookoknak, pedig ezek is fellelhetők voltak a standon. Előbbinek egy előzetes változatát mi is tesztelhettük a Haswell kapcsán, de nézzük, mire számíthatunk majd az ősz derekán, ugyanis mindkét széria hivatalos hazai rajtja nagyjából akkorra tehető – nem véletlen, hiszen az iskolakezdésre is kell hagyni valamit!

ASUS N sorozat
ASUS N sorozat (forrás: PROHARDVER!) [+]

A multimédiás N szériát az N550JV és N750JV típusok képviselték a kiállításon – értelemszerűen az előbbi a 15,6 colos, míg utóbbi a 17,3"-es méretkategóriát gazdagítja. Természetesen az N családra jellemző kiváló hangzás, amit a Bang & Olufsen ICEpower és SonicMaster páros prémium audiorendszernek köszönhetünk, most is elmaradhatatlan kellék, tehát a gyártó megtartotta ezen különlegességet.

ASUS N550 és N750 ASUS N550 és N750
ASUS N550 és N750 (forrás: PROHARDVER!) [+]

Multimédiás géphez illően negyedik generációs Core i5 és i7 processzorokra van kilátás a kisebbik, illetve csak i7-re a nagyobbik konfigurációban, amelyekhez legfeljebb 16 GB DDR3 memória kapcsolható. A grafikus számításokat mindkét variánsnál az NVIDIA GeForce GT 750M-re bízták, és elérhető lesz belőle 2 és 4 GB-os kiadás is – ám sajnos csak DDR3 memóriával, ami kihatással lesz a teljesítményre. A kép megjelenítése a gép méretétől függően HD vagy HD+ matt kijelzőn történik, de opcionálisan mindkettőnél elérhető lesz a Full HD IPS panel is. Az adattárolásért legfeljebb 1 TB tárkapacitású merevlemez felel, ám a 17,3"-es modell esetében akár dupla HDD opció vagy 256 GB SSD+HDD kombó is kérhető.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A tápellátást méretkategóriától függően négycellás, 59 Wh-s, illetve hatcellás, 69 Wh-s akkumulátorokra bízták. A specifikációk kapcsán szót kell ejteni a tömegről és méretekről, noha az erős(ebb) multimédiás notebookoktól nem várunk ultrahordozható gépekre jellemző adatokat. A 15,6"-es N550 mérete 383 x 255 x 27 mm, tömege pedig 2,5 kg, míg a 17,3"-as N750 kiterjedés 415 x 275 x 29,9 mm, a mérlegen pedig 3,3 kg-ot nyom. Ebben persze az optikai meghajtó is benne foglaltatik, hiszen egy multimédiás gépből ez továbbra sem hiányozhat.

ASUS X sorozat
ASUS X sorozat (forrás: PROHARDVER!) [+]

Továbbá a standon látható volt az első bekezdésben említett X sorozat, pontosabban az X450CC modell, ami már az ASUS magyarországi honlapján is fellelhető. A műanyag házban érkező 14"-es masina a belépő szintre gyúr, de ez külsején kevésbé fog meglátszani, sőt, ezüst, szürke, piros és kék színopciókkal próbálják meg feldobni a kínálatot. Az N450CC egyelőre a jól bevált Ivy Bridge platformot kapta meg, így processzor tekintetében igen széles lesz a választék már kezdetben is.

ASUS X450CC kékben és pirosban ASUS X450CC kékben és pirosban
ASUS X450CC kékben és pirosban (forrás: PROHARDVER!) [+]

A 2,1 kg-os X450CC-ben az adattárolást HDD látja el, illetve az optikai meghajtót sem hagyták ki, valamint egy dedikált NVIDIA GeForce GT 720M VGA is a csomag része. Ebben a kategóriában természetesen nem jár luxus megjelenítő, így be kell érni az 1366x768 pixel felbontásra képes fényes LCD-vel. A szokásos kiegészítők, mint a webkamera és vezetékes, illetve vezeték nélküli kapcsolatos ellátásáért felelős vezérlők most sem hiányoznak, a tápellátás feladatát pedig a négycellás, 37 Wh-s akkumulátorra ruházták. A újonnan érkező gépek egyetlen extrája, hogy megkapja a SonicMaster hangzásjavító technológiát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés