A G.Skill 5 különböző tuningrekordot állított fel DDR3 memóriáival

Múlt héten már hírül adtuk, hogy sok más neves memóriagyártóval egyetemben a G.Skill is képviseltette magát a 2012-es Computexen, ahol főleg tuningmemóriáival szerette volna felhívni magára a figyelmet. Azonban, mint utólag kiderül, nem csak a kedvesen mosolygó hoszteszlányokkal akarták megfogni a látogatókat, hanem ismert és tapasztalt tuningosokkal a helyszínen próbáltak meg értékelhető eredményeket kisajtolni csúcskategóriás DDR3 moduljaikból. A mai napon megjelent sajtóközlemény szerint ez a próbálkozás több mint jól sikerült, hiszen nem kevesebb mint 5 rekordot sikerült megdöntenie a válogatott csapatnak.


[+]

Elsőként itt van például a Super Pi 32M, amely egy DDR3 2646 MHz-en járatott, CL5-9-7-18 1T időzítésű memóriával 4 perc 44,732 másodperc alatt futott le. Az eredményt Fredyama-san és Shamino csikarta ki a rendszerből, amelynek alapját egy ASUS Maximus V Formula alaplap és egy Intel Core i7-3770K processzor képezte.


[+]

Memória sávszélességben is sikerült domborítani, a G.Skill TridentX 2900 MHz és CL10 1T időzítés mellett 32 339 MB/s-os olvasást produkált, amit Hiwa Pouri ért el a fentebb említett konfigurációval karöltve.


[+]

Hiwa Pouri maradva a G.Skill TridentX memóriáknál és az eddig látott rendszernél, egy 16 GB-os, 2800 MHz-es DDR3 memóriapakkot használva ismét beállította a csúcsnak számító 3286 MHz-es tempót, már ami a 16 GB-os eredményeket illeti.


[+]

Természetesen a kötelező 3DMark 11 izzasztás sem maradhatott ki a repertoárból, persze itt elsősorban nem a memórián, hanem a processzoron és a videokártyákon van a hangsúly. Erre a világ talán legjobb 3DMark túlhajtói, Kingpin és Duck-san vállalkozott, a rekordkísérletben egy EVGA X79 EVGA CLASSIFIED alaplapba 4 x EVGA CLASSIFIED GTX 680 videokártyát és egy Intel Core i7-3930K központi egységet helyeztek, ezek táplálásáról egy 1500 wattos EVGA NEX CLASSIFIED tápegység gondoskodott. A megfelelő mennyiségű folyékony nitrogén öntözgetése közben végül a pillanatnyi világrekordot jelentő 31299 pontot sikerült kipasszírozni a rendszerből.


[+]

Végül, de nem utolsó sorban a kapacitástól független, abszolút legmagasabb DDR3 frekvenciát is sikerült túlszárnyalni: HKEPC (John Lam) egy Gigabyte GA-A75-UD4H alaplapban egészen 3842 MHz-ig kergetett egy G.Skill TridentX modult. Természetesen az eredményt a CPU-Z is validálta, így teljesen hivatalos a trónfosztás, ami nem sokon múlott, mindössze 2,2 MHz-cel (effektív 4,4 MHz) sikerült legyőzni az előző rekordert, aki szintén G.Skill memóriákkal érte el a tisztességes sebességet.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés