Computex 2012: tápos újdonságok az FSP-től

A kiváló minőségű tápegységeiről ismert és hazánkban is kedvelt gyártó, az FSP is képviseltette magát az idei Computexen, a standjukon pedig sikerült közelebbről is szemügyre vennünk pár új terméket. Az FSP eddig is kínált notebookokhoz használható univerzális töltőket, azonban a sorozat legfrissebb tagja, az NB Q120 PLUS nem kevesebb mint 120 wattos teljesítménnyel rendelkezik, ami már a komolyabb, játékra optimalizált laptopok táplálására is alkalmas.

FSP NB Q120 PLUS
FSP NB Q120 PLUS (forrás: PROHARDVER!) [+]

Viszont a gyárilag mellékelt méretes téglákkal ellentétben az FSP megoldását lényegesen könnyebb magunkkal hurcolni, mert a gyártó állítása szerint az NB Q120 PLUS 66%-kal könnyebb (230 gramm) és 50%-kal vékonyabb (2 cm) azoknál. E masináknál pedig már így is komoly kompromisszumot kell kötnie a felhasználónak az átlagon felüli méret és tömeg tekintetében, és pont ezért számít az akár fél kilogrammos könnyebbség. Mivel univerzális a töltő, így egy rakat cserélhető csatlakozót mellékelnek hozzá, azaz lényegében bármelyik gyártó bármely modelljével használható.

FSP NB Q120 PLUS
FSP NB Q120 PLUS (forrás: PROHARDVER!) [+]

Egy ügyes kábelelvezetési rendszernek köszönhetően szállítás közben sem gubancolódnak össze a kábelek, valamint működéséről egy kék LED informálja a felhasználót. Szintén roppant hasznos funkció, hogy fedélzetén két USB aljzat is helyet kapott, amik kifejezetten jó erőben vannak. 2,1 amper leadására is képesek, vagyis akár combosabb tabletek (pl. iPad) párhuzamos töltése is megoldható, és egyéb eszközöket is gyorsan csordultig tölt energiával. A fekete és fehér színben is érkező NB Q120 PLUS megjelenési dátumát és vételárát egyelőre homály fedi.

FSP NB Q120 PLUS
FSP NB Q120 PLUS (forrás: PROHARDVER!) [+]

Egy eddig ismeretlen tápcsalád is felbukkant a standon Raider néven, amelyről még a gyártó hivatalos weboldalán sem tesznek említést. A fix kábelezésű egységek látszólag az egyszerűbb tápok közé érkeznek majd, de szerencsére azért hatékonyság szempontjából megfelelnek a 80 Plus Bronze követelményeinek. A teljesen fekete készülékház oldalán dombornyomott márkajelzés figyelhető meg, valamint a ventilátor előtti védőrács egyszerűen a doboz anyagából lett kivágva.

FSP Raider tápok FSP Raider tápok
FSP Raider tápok (forrás: PROHARDVER!) [+]

A technikai részletekről túl sok minden nem derült ki, de azt például lehet tudni, hogy 50%-os terhelés mellett 19 dBA zajszint alatt munkálkodnak. A Raider sorozat 4 taggal debütál egy 450 (RA450), egy 550 (RA550), egy 650 (RA650) és egy 750 (RA750) wattos modell személyében. Teljesítményüket egyetlen 12 voltos ágon adják le, emellett a tervezők két darab PCI Express 6+2 tápcsatlakozóval szerelték fel őket, ám a 750 wattos variáns a nagyobb erőhöz igazodva már négyet kapott. Remélhetőleg hamarosan bejelentésre kerül a Raider család és akkor a teljes specifikációkra is fény derül.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés