Gombduplázó egeret mutatott be a Cooler Master

A Cooler Master a mai napon bejelentette a Sentinel III jelzésű egeret, amely ergonomikus, tenyérfogású kialakítást kapott, de sajnos csak a jobbkezes felhasználóknak lesz használható. A 16,8 millió színt megjelenítő, LED-es világítást használó eszköz OLED kijelzőjéről pontosan leolvashatók az aktuális DPI beállítások, vagy akár egyedi képek, illetve tizenegy karakteres leírások is megjeleníthetők rajta.

A Sentinel III-at nyolc gombbal és egy görgővel szerelték fel a tervezők, amelyek könnyen elérhetők a fogás megváltoztatása nélkül, a pontosságot pedig az Avago 3988 érzékelő biztosítja. Ennek felbontása tetszőlegesen változtatható egésze 6400 DPI-ig. Előre konfigurált értékek közül is lehet választani, így az előbbi érték gyorsan csökkenthető, 400, 1200 és 400 DPI-ra.

A CM Storm Sentinel III természetesen a megfelelő szoftverrel érkezik, amellyel az egér paraméterezhetővé válik. Belsejében egy 32 bites ARM processzor dolgozik 512 kB-os memória mellett, amibe öt különböző makrobeállítás menthető el, ezen belül is lehetőség van tárolni a DPI paraméterezést, az elemelési távolság meghatározását, illetve a LED beállításokat, és ezek működéséhez nem szükséges a külső szoftver telepítése sem. A legfontosabb képesség azonban a Storm TactiX, amely nyolcról tizenötre emeli egéren elérhető gombok számát. Az eredetileg beállított gombkiosztás mellé ugyanis felvehető egy alternatív paraméterezés is, amelynek eléréséhez csak nyomva kell tartani a TX gombot.

Az USB interfészre csatlakoztatható egér természetesen strapabíró lesz, a fő gombok élettartama húszmillió kattintásra van hitelesítve, továbbá öt darab 4,5 grammos súlytárcsával növelhető az eszköz tömege is. A CM Storm Sentinel III még ebben a hónapban elérhető lesz méghozzá 24 900 forintos vételáron.

Előzmények

Hirdetés