Club 3D GeForce GT 610 PCI Express x1 csatolófelülettel

A Club 3D bejelentette a CGNX-G612LX1 kódnévvel ellátott GeForce GT 610 PCI Express x1 VGA-jának érkezését, amit kifejezetten azoknak a felhasználóknak ajánl a cég, akik PCI Express x16 híján nem tudnak erős grafikus kártyát szerelni gépükbe, de egy régi processzorba vagy alaplapi vezérlőhídba integrált vezérlőnél többre vágynak – például legyen jobb terméktámogatás, illetve meg legyen oldva a Flash tartalmak gyorsítása.

A 40 nm-es GF119 GPU 48 darab CUDA magjával és 810 MHz-es magórajelével nem egy erőgép, főleg ha azt vesszük, hogy az 1 GHz-en ketyegő 1 GB-os DDR3 fedélzeti memóriája is csak 64 bites buszon kapcsolódik, tehát nem játékra kihegyezett konstrukciót kínál a Club 3D. Az alacsony profilú kártya hátoldalán fixen DVI és HDMI kimenetek találhatók, de kiegészítésként vagy a hosszabb hátlapot használva – a szalagkábelen keresztül – D-Sub csatlakozót is ráaggathatunk. A gyártó azonban felhívja rá a figyelmet, hogy a kimenetekből egyszerre csak kettő használható.

Az aktív hűtéssel szerelt VGA mindössze 29 wattot fogyaszt; véleményünk szerint egy passzív hűtési megoldással nagyobbat szakíthattak volna. A hivatalos ár sajnos még nem ismert, de ha abból indulunk ki, hogy a PCI Express x16 verzió 36 euróba kerül, akkor vélhetően az újonnan bejelentett modell sem kap túlzottan eltérő árcédulát.

Előzmények

Hirdetés