CES 2010: Toshiba notebookok ultravékony kivitelben

A Toshiba újabb notebookokat leplezett le a CES alkalmával, melyek ultravékony kivitelükből adódóan a hordozhatóságukkal fognak hódítani. A Satellite T115D és T135D az AMD második generációs ultravékony platformjára épül, míg az E205 Intel belsőre alapoz.

Hirdetés

A Toshiba Satellite T115D egy 11,6 hüvelykes, LED-es háttérvilágítással rendelkező kijelzőt alkalmaz, míg a processzor szerepét egy Athlon Neo X2 vagy egy Athlon Neo MV-40 töltheti be. A rendszermemória 2 GB kapacitású és a DDR2 szabványra épül. A képszámításért az M780G vezérlőhídba integrált, DirectX 10 és ATI Stream támogatással felvértezett Radeon HD 3200 nevű grafikus mag gondoskodik, az adatokat pedig egy 250 GB-os merevlemez tárolja. A Satellite T135D néven elérhető verzió hasonló paraméterekkel rendelkezik, ám a megjelenítő képátlója megnőtt, 13,3 colos, továbbá igény esetén a rendszermemória kapacitása is 4 GB-ra növelhető, és a merevlemez is kicserélhető egy 320 GB-osra.


Toshiba Satellite T115D és T135D

Az új AMD-s modellek kommunikációs lehetőségeiről a 802.11b/g/n szabványú Wi-Fi, a 10/100-as Ethernet valamint a Bluetooth 2.1+EDR modul gondoskodik, emellett a termék rendelkezik HDMI kimenettel, kártyaolvasóval és egy beépített webkamerával is. A notebookokon található akkumulátor a vállalat állítása szerint a kisebbik modell esetében öt és fél, míg a nagyobbik változatnál kicsivel több mint hat órás üzemidőt biztosít átlagos terhelés mellett.

Az inteles vonalat a Satellite E205 képviseli, melyben egy kétmagos, Core i5-430M jelzésű processzor dolgozik 4 GB DDR3 rendszermemória társaságában. A 14 colos, LED-es háttérvilágítású kijelzőn megjelenő képkockák számítását a DirectX 10-as API-val kompatibilis Intel HD Graphics látja el, míg az előtelepített Windows 7 Home Premium a 320 GB-os merevlemezen helyezkedik el.


Toshiba Satellite E205

Az igényesen kialakított, 3 cm vastag masina rendelkezik DVD-olvasóval is, az akkumulátora pedig átlagos terhelés mellett hat óráig biztosít gondtalan munkamenetet. A készülék a HDMI kimenetnek köszönhetően mozizásra is alkalmas, sőt támogatja az Intel WiDi technológiát, mely a HD tartalmak vezeték nélküli továbbításáért felel.

A fentebb bemutatott, ultravékony kategóriát megtámadó Toshiba Satellite notebookok árusítása a következő héten kezdődik meg. Az AMD-s rendszerek a kiépítéstől függően 450 és 800 dollár közötti áron lesznek kaphatók, míg az inteles megoldásért 1000 dollárt kell majd fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés