CES 2015: rengeteg érdekesség a Panasonic sajtótájékoztatóján

Ha a Panasonic neve szóba kerül, mindig többre kell gondolni, mint szórakoztatóelektronikai és háztartási elektronikai termékekre, hiszen a japán vállalat számos vasat tart a tűzben ezeknél komolyabb terülteken. Ennek megfelelően az idei sajtótájékoztatón is ezekre helyezték a hangsúlyt, noha tény, hogy az otthoni felhasználóknak fontos területeken kínált újdonságok sem maradtak el. Kezdésnek akkumulátorral, energiatárolással és autóipari megoldásokkal indítottak. Például bemutattak egy olyan elektromos robogó koncepciót, amelyben egyszerűen cserélhető akkumulátorcsomag kap helyet, ezeket pedig egy általuk tervezett, több akkumulátor tárolására, töltésére alkalmas dokkolóba lehet behelyezni. Így ha kifogytunk a szuflából nincs más teendő, mint a lemerült akkut egy másikra kicserélni és máris folytathatjuk utunkat.

Ha már akkumulátor, akkor meg kell említeni, hogy a vállalat gyártja a Tesla elektromos autók akkumulátorait is, az igények kiszolgálásra pedig egy új gyárat is felhúztak az Egyesült Államokban, ahol jelenleg is tart a 6500 fős állomány feltöltése. Maradva az autóknál, a Panasonic nem csak ezek energiaellátásból, hanem a mobil szórakoztatásból is szeretné kivenni a részét a Personal Radio by AUPEO! révén, ami lényegében egy beépített fedélzeti streamingszolgáltatást jelent.

Ezt követően előkerültek a különböző környezetkímélő napelemes rendszerek is, de sokkal érdekesebbnek ígérkezett a vállalat új otthoni termékportfóliója, amiben olyan érdekességek bukkantak fel, mint a Panasonic connected home monitoring & control kit okos otthon rendszer. Ebben a csomagban egy komplett, havidíjmentes, Wi-Fit használó, okostelefonnal kezelhető távfelügyeleti rendszer található központi vezérlőegységgel, mozgásérzékelővel, ajtó- és ablaknyitás szenzorokkal, kül- és beltéri kamerákkal, vezeték nélküli telefonnal és okos aljzatokkal.


[+]

Természetesen ha Panasonic, akkor a tévék és kijelzők, valamint a lejátszók sem maradhatnak ki a sorból, és így történt ez a mostani sajtótájékoztató alkalmával is. Ezek közül az egyik izgalmas darab a 4K Blu-ray korongok lejátszásra képes Panasonic lejátszó, ami egyelőre prototípus formájában, de már létezik. Kérdés, hogy mikor lesz belőle (valaha) végleges termék, noha ez nem csak a gyártón, hanem a különféle szabványosítási folyamatokon is múlik.


[+]

A tévék kapcsán a színek kerültek az előtérbe: a kínálatba érkezik majd olyan készülék, ami a DCI színtér 98%-át képes lefedni, emellett pontosabb színeket is ígérnek.


[+]

Emellett új okostévés rendszer is bevezetésre kerül, aminek hátterét a Firefox OS biztosítja és mindegyik 2015-ös 4K Panasonic tévén megtalálható lesz. E lépésnek köszönhetően egészen izgalmas küzdelmekre számíthatunk az idei évben, ha figyelembe vesszük, hogy az LG a WebOS-re alapoz, a Samsung pedig a Tizenre esküszik. míg a Panasonic a Firefox OS-t favorizálja. A vállalat másik szíve csücske a digitális hirdetőtáblák, videofalak, tehát a nem kifejezetten tévé funkciót betöltő üzleti megjelenítők. Ezek közül egyetlen újdonságot emelnénk ki érdekesség gyanánt: az üvegbe építhető és egyben átlátszó megjelenítő - amiről részletes információk egyelőre nem állnak rendelkezésre.


[+]

Azóta történt

Hirdetés