CES 2016: autókba szánt verziót kap a Snapdragon 820

A Qualcomm még az előző év második felében mutatta be a Snapdragon 820-as rendszerchipet, amelyre számos ultramobil fejlesztés fog épülni, de a vállalat az idei CES-en azt is bejelentette, hogy érkeznek a 820A és 820Am jelzésű verziók, amelyek az autókba készülnek.

A Snapdragon 820A tulajdonképpen megegyezik az alapmodellel, de a terhelésbeli eltérés miatt más órajeleket kap, illetve nagyobb hőmérsékleti tartományban is üzemképes marad. Ez tisztán azt szolgálja, hogy az ultramobil eszközökbe tervezett rendszer beépíthető legyen az autókba. A Snapdragon 820Am már extrát is tartogat, ugyanis megkapja a Snapdragon X12 LTE modemet, amely 600 Mbps-os letöltési, és 150 Mbps-os feltöltési tempót kínál.


[+]

A Snapdragon 820A és 820Am speciális modulokban lesz megvásárolható az autógyártók számára, ami megkönnyíti a használatát, mivel elég csak a modul helyét betervezni az autóba, és ez tetszőlegesen cserélhető. Ezzel a beépítési költségek alacsonyak maradnak, ha az adott gyártó szoftveres szempontból akár csak egyszer is felkészítette a Qualcomm megoldására a saját rendszerét. A vállalat a fenti lapkákat navigációra, szórakoztatásra, adatkijelzésre, illetve vezetéstámogatásra és vezetésbiztonságra szánja.

Előzmények

Hirdetés