CES 2016: megnéztük működés közben az LG új OLED tévéit

Az LG által a CES-en bemutatott Signature OLED televíziók értelemszerűen központi szerepet játszottak a vállalat meglehetősen monumentális standján. A lapos E6 és a hajlított kialakítású G6 széria tagjait sikerült megnézni működés közben közelről, és ennek alapján csak azt lehet mondani, hogy a kép minősége nagyon rendben van.


[+]

Ezek a modellek 10 bites Ultra High Definition panelekkel rendelkeznek, amelyek képesek lefedni a DCI színtartomány 99 százalékát. Támogatják a HDR tartalmak megjelenítését, és legnagyobb fénysűrűségük mehaladja az 540 cd/m² értéket. A mozgásmegjelenítés miatt érte már kritika korábban az OLED tévéket, de ezeknél semmilyen problémát nem tapasztaltunk. Akadozásmentes, tiszta, és szellemképektől mentes volt a kép, a színek is természetesnek tűntek. A vállalat értelemszerűen olyan demókat készített, ahol sok a fekete (például csillagos ég), hogy ezzel emelje ki az OLED képalkotási eljárás óriási előnyét az LCD-vel szemben.


[+]

Egy külön teremben két televízió, egy régebbi készülék, és egy új E6 segítségével demonstrálták a HDR, azaz a High Dynamic Range (kiterjesztett dinamika tartomány) előnyeit. A különbség látványos, a HDR támogatású modellek esetében a színek sokkal élettel telibbek, az összhatás valóságosabbnak tűnik, és ezt próbáljuk bemutatni egy fotó segítségével is: A bal oldalon látható az SDR kijelző, míg a jobb oldalon a HDR E6 Signature OLED tv.

SDR és HDR közti különbség
SDR és HDR közti különbség [+]

Hirdetés