CES 2016: lehetetlenül könnyű az LG Gram 15 notebook

Az LG notebookjai idehaza nem kaphatóak ugyan, de a vállalat a háttérben számos hordozható masinát küld a piacra, melyek között vannak olyan érdekességek, mint a Gram termékcsalád, ahol mindent alárendelnek a könnyű felépítésnek – rossz szóviccel élve, minden egyes "Gram" számít. Ebbe a sorozatba tavaly érkezett meg a 13 és 14 hüvelykes masina, ám bizonyára vannak olyanok, akik nagyobb kijelzőre vágytak, mert most itt a 15 hüvelykes méretkategóriájú Gram 15!


[+]


[+]

Az LG-nek sikerült rálicitálnia riválisára, a Samsungra, azon belül is a napokban bemutatott új Series 9-es modellre, már amennyiben a tömeget vesszük összehasonlítási alapnak. A 15,6 hüvelykes, Full HD felbontású IPS kijelzővel rendelkező masina ugyanis mindössze 980 grammot nyom a mérlegen, a Samsung ugyanekkora notebookja pedig 1,29 kilogramm. A vastagságot illetően még van mit tennie az LG-nek: ez nagyjából 0,6 hüvelyk, azaz 15,24 milliméter körül van, a Samsung Series 9 ennél valamivel karcsúbb (14,5 mm).


[+]

Természetesen a belsejébe hatodik generációs Intel Core i5 és i7 processzor kerül 8 GB RAM és 256-512 GB SSD társaságában, pénztárcától függően. Ezen felül van rajta HDMI csatlakozó, USB Type-C, USB 3.0-s és microUSB aljzatok, microSD olvasó, illetve egy webkamera is, ami a megszokottakkal ellentétben nem a keskeny kávába, hanem a zsanérházba került. Az akkumulátor kapacitását nem merték elárulni, nyilvánvalóan ezen sikerült a legnagyobbat spórolni, de még így is 7 órát ígérnek.


[+]

A Windows 10-et futtató, valamikor az első félév folyamán megjelenő notebook ára egyelőre ismeretlen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés