CES 2014: okos világban gondolkodik az Intel

Az Intel a CES-en az okos világ megteremtésére tör, és ezt számos eszköz formájában szeretnék létrehozni. A lényeg, hogy a már széles körben elfogadott termékkategóriákba nevező eszközök úgymond okos funkciókat kapjanak, ezzel az átlagosnál többet kínáljanak a felhasználó számára.

Hirdetés

A CES-en természetesen látható volt egy Edison platformra épülő okosóra prototípusa, mely külsőre egy átlagos, modern órára hasonlít, de belül többet tud. Ehhez persze majd kell fejlesztői támogatás is, de a rendszer önállóan üzemképes, így később kiderül, hogy mire megy vele a vállalat.

Intel okosóra prototípus
Intel okosóra prototípus

Egy okosórán azonban már senki sem lepődik meg. Sokkal érdekesebb koncepciót képezenek az Intel Smart fülhallgatói. Ezek olyan intelligens megoldások, amelyek biometrikus információkat biztosítanak a felhasználó testéről. A termékek sztereó hangzást kínálnak, valamint figyelemmel kísérik a szívritmust és a pulzust, miközben az adott telefonon lévő alkalmazások rögzítik a lefutott távolságot és az elégetett kalóriák számát. Az Intel szoftverrel is erősíti a rendszert, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az edzések pontos megtervezését, továbbá személyi edzőként is funkcionál, így automatikusan kiválasztja a célszemély pulzusához illő zenét.

Intel Smart fülhallgató prototípus
Intel Smart fülhallgató prototípus

A fülhallgató mellett Smart headsettel is készült az Intel. A termék prototípusa Bluetooth interfészen kapcsolódik a telefonhoz, akkumulátora pedig egy egész napig kitart. A rendszerhez az Intel biztosít firmware-t és szoftvert, amely a hangfelismerő mikrofont működteti. Emellett a koncepció képes együttműködni bármilyen virtuális személyi asszisztens technológiával.

Intel Smart headset prototípus
Intel Smart headset prototípus

A prototípuson kipróbálható volt három funkció, melyek közül a „One shot” lehetővé teszi, hogy a felhasználó folyamatosan beszéljen, miközben a kérdésére válaszol a virtuális személyi asszisztens, míg a „Barge-in” arra szolgál, hogy a headset kétszeri megkoppintásával az asszisztens rendszer leálljon. Emellett hasznos funkció még a „Polite notification”, mely nyomon követi a felhasználó helyzetét, és képes eldönteni, hogy melyik a legalkalmasabb időpont ahhoz, hogy a személyi asszisztens információt szolgáltasson anélkül, hogy megszakítana bármilyen interakciót.

Intel vezeték nélküli töltőedény prototípus
Az Intel vezeték nélküli töltőedényének prototípus

Az Intel arra is gondolt, hogy a Smart eszközök akkumulátorát fel is kell tölteni. Erre szolgál a hozzávetőleg 25 cm átmérőjű vezeték nélküli töltőedény prototípusa, melybe csak bele kell dobni a szerkezeteket és már töltődnek is. A rendszer az A4WP iparági szabvány alapjául szolgáló technológiára épít, így mágneses rezonanciával üzemel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés