CeBIT: Rekordgyanús szkenner az Epsontól

Mind a formaterv, mind a teljesítmény terén figyelemreméltó újdonsággal bővül az Epson fogyasztói piacra szánt szkennereinek választéka. A Perfection V700 Photo az eddigi csúcsmodell, a Perfection 4990 Photo 4800x9600 ppi felbontásához képest 6400x9600 ppi maximális valós felbontásra képes 4,0 optikai denzitás és 48 bites színmélység mellett. A konstrukció érdekessége a kettős CCD szenzorrendszer, más lencséket alkalmaznak ugyanis 6400 ppi-nél, és megint másokat ennél alacsonyabb felbontásoknál.

Az eszköz lényegében minden filmformátumot kezel: egyszerre négy 35 mm-es filmcsík, 12 keretezett dia, két 6 x 20 cm-es filmcsík, két 4 x 5 colos képkocka vagy egyetlen nagyobb film digitalizálására képes. A szkenner 21,6 x 29,7 cm-es felületéből összesen legfeljebb 20,3 x 25,4 cm használható fóliaanyag beolvasásához. A képminőség javításáért, a filmeken jelentkező por- és karcnyomok automatizált eltávolításáért a Digital ICE technológia felel; a szkennelést és az utómunkálatokat az Epson Creativity Suite, az Adobe PhotoShop Elements 3.0 és a SilverFast SE szoftverekből álló csomag segíti.

A beolvasás előrehaladtáról a készülék tetején lévő világító folyamatjelző tudósít. Számítógépre USB 2.0 vagy FireWire porton keresztül kapcsolható a szkenner; a nagy sávszélességre szükség is van, hiszen a nagy bitmélységű, nagy felbontású képek mérete tömörítetlenül elérheti a 2 (JPEG), illetve 4 gigabájtot (TIFF/BMP). A Perfection V700 Photo Windows és Mac OS rendszerekkel együttműködő meghajtóprogramokkal érkezik, ajánlott ára forgalmi adó nélkül 525 euró.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Epson

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés