CeBIT: Razer hangrendszer játékosoknak

A Razer a CeBIT-en mutatta be kifejezetten játékosok számára fejlesztett hangrendszerét, amely a Barracuda IAS (Integrated Audio System) nevet kapta. A rendszer az AC-1 jelzést viselő, 7.1 csatornás hangkártyából és a HP-1 fejhallgatóból áll, amelyek más standard eszközökkel is használhatók, a Razer azonban a kettő közötti optimális jelátvitelhez az egyelőre nem részletezett, gyártóspecifikus HD-DAI (High Definition Dedicated Audio Interface) csatolót alkalmazza.

A HP-1 összesen nyolc hangszórót tartalmaz, ezek közül kettő a mély hangokról, hat pedig a közepes és magas hangok megszólaltatásán kívül a térhatásról gondoskodik; az egyes csatornákhoz külön erősítőáramkörök tartoznak. A fejhallgató része egy zajszűrős mikrofon is; az előbbi frekvenciatartományát 50–20 000 hertzben, az utóbbiét 50–16 000 hertzben adja meg a gyártó.

Az AC-1 hangkártya rendelkezik SPDIF interfésszel, digitális-analóg átalakítója (DAC) pedig 24 bites precizitással dolgozik, frekvenciatartománya így 48 kHz-es mintavételezésnél 10–22 000 hertz, 96 kHz-es mintavételezésnél 10–47 000 hertz. Gyári adatok szerint a kimenet jel/zaj aránya eléri a 117 dB-t, míg a teljes harmonikus torzítás és a zaj együttesen –97 dB. A belső felépítésről egyelőre nem sikerült információkat szereznünk, a Razer azonban egy minden tekintetben a játékosok igényeihez szabott hardverről beszél, s teszi mindezt következetesen szuperlatívuszokban. Az új termék áráról, piacra kerülésének idejéről nem esett szó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés