CeBIT 2011: frissülnek a K-s Asus notebookok

Hirdetés

Az Asus új notebookokkal is készült a CeBIT-re. A népszerű K-s megoldások tagjai frissültek, ezúttal a harmadik generációs modellekkel. Az új, LED-es háttérvilágítású kijelzővel felszerelt termékek három csoportra oszthatók. A K43-as laptopok 14 hüvelykes megjelenítőt használnak, míg a K53-as és K73-as megoldások 15 és 17 colos monitorral rendelkeznek. A masinákba Sandy Bridge-es Intel Core i3, i5 és i7 processzor kerülhet maximum 8 GB-os DDR3-as rendszermemória társaságában. Az adattárolásért egy maximum 750 GB-os merevlemez felelhet, de igény esetén gyorsabb, 7200-as percenkénti fordulatszámmal üzemelő HDD is választható, ami 320 vagy 500 GB-os lehet. Az archiválást DVD-író segíti, ami helyett válaszható Blu-ray kombó is. További extra, hogy a legnagyobb, K73-as termékekbe egy második merevlemez is szerelhető.

A 2,45 és 3,2 kg közötti tömeggel rendelkező masinák közül az E-es (K43E, K53E és K73E) modellek lesznek a leggyengébbek, ugyanis ezeknél a grafikus megjelenítésért az integrált HD Graphics felel majd. Az SJ-s modellek esetében a GeForce GT 520M lesz bevetve fél és egy gigabájtos DDR3-as VRAM-mal, míg az SV-s verziókba a GT 540M kerül 1 illetve 2 GB-os DDR3-as fedélzeti tárral. Itt érdemes megjegyezni, hogy a K73-as modellből nincs SJ-s megoldás. Természetesen az összes dedikált VGA-val felszerelt notebook támogatja az Optimus technológiát.

Mindegyik laptopon lesz HDMI és D-Sub kimenet, továbbá két jack aljzat, egy Ethernet és pár USB port is az alapfelszereltség része. A termékekben található hatcellás akkumulátor nagyjából 6 órás üzemidőt tesz lehetővé alacsony terhelés mellett, de ez az időtartam a combosabb konfigurációk esetében valamivel csökkenhet.

A különféle modellek többféle színben lesznek elérhetőek, ideértve a klasszikus barna (classic brown), az ezüst (silver) és a szenvedélyes piros (passion red) árnyalatokat, valamint a parti arany (party gold), a városi zöld (urban green), a hűvös kék (chill blue), a csábító pink (seduction pink) és a hagyományos fehér (simplicity white) színeket. A termékek egyedi textúrával rendelkező alumínium fedéllel is rendelkeznek. A forgalmazásuk az elkövetkező hetekben kezdődik meg, az árazásról azonban még nincs pontos információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés