CeBIT 2010: újabb MSI alaplap épül a Hydra lapkára

Hirdetés

Az MSI nemrég mutatta be csúcskategóriás, Big Bang Fuzion névre keresztelt alaplapját, mely elsőként alkalmazta a Lucidlogix Hydra 200 lapkáját. Az utóbbi chip egy teljesen újfajta elgondolást kínál a több grafikus processzorral rendelkező rendszerek meghajtásához. Az úgynevezett objektumalapú feladatmegosztás az API rajzolási parancsait dolgozza fel, és a Hydra motor ezekből egy független feladatlistát készít, amelynek elemeit különböző grafikus processzorokon futtatja majd le. A chip többféle módban működhet. Az „A mode” alatt az AMD Radeonok párosíthatók, míg az „N mode” az NVIDIA GeForce kártyákra vonatkozik. Mindkét esetben lehetőség van a korábbi generációs termékeket az új, nagyobb tudású megoldásokkal társítani, azonban a Hydra meghajtója mindig a gyengébb képességű grafikus processzor tulajdonságait terjeszti ki, így az okosabb lapka extratudása nem érvényesül. Kevert, úgynevezett „X mode” mellett különböző gyártók kártyái kapcsolhatók össze, ám ez az elgondolás több korlátozással működik, a termékek vezérlése ugyanis a gyári meghajtó paneljén keresztül nem lehetséges.

MSI 870A-GD60 Hydra
MSI 870A-GD60 Hydra (forrás: Tweakers.net)

A 870A-GD60 Hydra névre keresztelt alaplap az AMD később bemutatkozó, 870-es északi hídjára épül, melynek pontos képességeit még nem lehet tudni, de az már biztos, hogy 16 darab PCI Express 2.0-s csatornát támogat, amit a Hydra lapka természetesen megdupláz, így tökéletesen táplálható a két darab PCI Express x16-os csatoló. A déli híd szerepét az SB850 fogja betölteni, így az alaplap rendelkezik Gigabit Ethernet vezérlővel, valamint 6 darab SATA 3.0-s interfésszel is, sőt egy külső vezérlőnek hála az USB 3.0-s portokról sem kell lemondani.

A Socket AM3-as foglalattal felszerelt alaplapon a DDR3 szabványú memóriamodulokat négy darab foglalat várja, a bővítőkártyák pedig egy PCI és három PCI Express x1 csatolóba helyezhetők. Az MSI a 870A-GD60 Hydra megjelenéséről és árazásáról egyelőre nem beszélt, de várhatóan még az év első felében debütálhat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés