CeBIT 2010: ROG-os finomságok az Asus standról

Számos újdonságot mutatott be az Asus is a CeBIT-en, melyek főleg a játékosokat célozzák meg, de pár egyéb hasznos szerkezet is megtalálható az új modellek között. A vállalat nagy hangsúlyt fektet a ROG, azaz a Republic of Gamers termékcsaládra, így a sorozat hamarosan két alaplappal gazdagodik.

Az AMD processzorokhoz a Crosshair IV Formula, míg az Intel központi egységeihez a Rampage III Extreme névre keresztelt alaplap társítható. Az előbbi megoldás a hamarosan bemutatkozó, 890FX jelzésű északi hídra épül, ami mellé az SB850-es déli híd társul, míg az utóbbi termék az X58-as lapkakészletet használja. Az új modellek akár négy grafikus processzort is képesek kezelni, ám fontos megjegyezni, hogy az AMD-s elgondolás csak a CrossFireX technológiát támogatja, így az SLI-hez mindenképpen az inteles alaplapot kell választani.

Asus Crosshair IV Formula
Asus Crosshair IV Formula [+]

A Crosshair IV Formula az SB850-es déli hídnak hála 6 darab SATA 3.0 portot támogat, a külső vezérlőnek köszönhetően pedig két darab USB 3.0-s interfész is fellelhető a termék hátlapján. A Socket AM3 foglalatba illeszthető processzorokhoz összesen négy darab, DDR3 szabványú memóriamodul társítható, a bővítőkártyák pedig két PCI és négy PCI Express x16 csatolóba helyezhetők. Az alaplap hátlapja hat darab USB 2.0-s aljzatot kínál, amit egy FireWire, egy eSATA, egy SPDIF és egy úgynevezett ROG Connect csatlakozó egészít ki. Az utóbbi megoldás képességeit az alábbi videón lehet megtekinteni:

Hirdetés


Republic of Gamers funkciók

A Crosshair IV Formula Gigabit Ethernet vezérlője az Asus GameFirst technológiáját is támogatja, aminek hatására az online játékok hálózati kapcsolata minden más programnál nagyobb prioritást élvez.

Asus Crosshair IV Formula
Asus Crosshair IV Formula [+]

A Rampage III Extreme az LGA1366-os tokozású Core i7 processzorokhoz készült, így a háromcsatornás memóriacsomagok kihasználása érdekében hat darab, DDR3 szabványú modulokat fogadó foglalat kapott rajta helyet. A bővítőkártyákhoz négy PCI Express x16, egy PCI Express x4 és egy PCI csatolót kínál a gyártó. A külső vezérkőknek hála a két-két SATA 3.0-s és USB 3.0-s port is található a terméken.

Asus Rampage III Extreme
Asus Rampage III Extreme [+]

Az új ROG szériás alaplapok tavasszal kerülnek az üzletekbe, az árazásukról azonban semmilyen információt nem közölt az Asus.

A videokártyák piacára is érkeznek újdonságok. Az Asus Bravo széria egy GeForce GT 220 modellre épülő megoldással bővül. A termék kifejezetten a HTPC-k tulajdonosait célozza meg, mivel támogatja a Splendid Plus szolgáltatást, ami a mellékelt érzékelő alkalmazásával felméri a környezet aktuális fényviszonyait, és automatikusan ehhez igazítja a monitor fényerejét. A kártyához járó távkapcsoló segítségével a felhasználó három vizuális profil közül is választhat, melyek játékhoz, mozizáshoz és képnézegetéshez kalibrálják a fényerőt.

Asus Bravo 220
Asus Bravo 220 [+]

A Bravo 220 a referenciamodellhez viszonyítva alacsonyabb fogyasztással rendelkezik. Az Asus bevallása szerint a termék terheletlen állapotban akár 28%-kal kevesebb energiával is beéri. A grafikus processzor szerepét a 48 stream processzort tartalmazó, G216 kódnevű lapka tölti be. A PCI Express x16 csatolóba illeszthető, DirectX 10.1-gyel kompatibilis kártya két DVI és egy HDMI kimenettel rendelkezik, továbbá a gyártó mellékeli hozzá a Bravo Media Center szoftvert is. Az Asus Bravo 220 megjelenése szintén tavasszal esedékes, az ajánlott fogyasztói áráról azonban nem szivárgott ki információ.

A hangkártyák piacát az ASUS Xonar Xense csomag fogja megtámadni. A szett része egy Sennheiser Xense PC350 névre keresztelt mikrofonos fejhallgató, mely – ismerve a gyártót – biztosan megállja majd a helyét. Maga a kártya 118 dB-es jel/zaj arányt biztosít és támogatja a 24 bites, 192 kHz mintavételezési frekvenciájú hanganyagokat. A GX2.5 3D gaming motorral rendelkező rendszer fel lett készítve az EAX, a DirectSound és a Dolby technológiákra, sőt a Game Profile segédprogram használatával teljesen testre szabható a hangzásvilág.

Asus Xonar Xense
Asus Xonar Xense [+]

Az ASUS Xonar Xense csomag forgalmazása az elkövetkező hetekben kezdődik meg, az áráról azonban egyelőre hallgat a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés