Hirdetés

Magamutogató Cooler Master holmik

A Cooler Master sem maradt távol a CeBIT-től. Bár a vállalat főleg a nemrég megjelent termékekre helyezte a hangsúlyt, a kiállítások akadt egy-két új versenyző is. A V6 GT jelzésű processzorhűtőn és a HAF X névre keresztelt számítógépházon az utolsó simításokat végzi a cég, így a megjelenésükre már tényleg nem kell sokat várni.


Cooler Master V6 GT (forrás: Fudzilla)

A fantasztikus kinézettel megáldott Cooler Master V6 GT a gyártó elmondása szerint a hűtőteljesítményéről lesz híres. A 12 cm széles légkavarók a 130 x 61 x 149 mm méretű, alumíniumlamellákból álló bordán feszengenek, a motorjuk fordulatszáma pedig percenként 600 és 2200 között változik. A hat hővezető csővel működő termék maximum 29 dBA zajszinttel rendelkezik, ami a vájtfülűek számára éppen csak elfogadhatónak mondható. A vállalat pont ezért alkalmaz állítható fordulatszámú ventilátorokat, így a zajszint egészen 13 dBA-es értékig csökkenthető.


Cooler Master V6 GT (forrás: Fudzilla)

Az igényesen kivitelezett hűtő az AMD Socket AM2, AM2+ és AM3 ,valamint az Intel LGA775, LGA1156 és LGA1366 foglalatra szerelhető fel. A megjelenés májusban esedékes, a fogyasztói ára pedig 60 euró körül alakul.


Cooler Master V6 GT (forrás: Fudzilla)

A házak piacán is újít a Cooler Master, méghozzá egy abszolút csúcskategóriás megoldással. A HAF X jelzésű torony a múlt évben bemutatott HAF 922 továbbfejlesztett változata. A termék legnagyobb előnye, hogy megfelelt az NVIDIA újonnan bevezetett, SLI-re vonatkozó tesztsorozatán, azaz tökéletesen lehűt kettő vagy akár három, egymás mellé szerelt GeForce GTX 480-as grafikus kártyát. A vállalat ezt a nem mindennapi feladatot egy belső légcsatorna kialakításával oldotta meg, ami mögött egy ventilátor biztosítja a friss és hűvös légáramlatokat.


Cooler Master HAF X (forrás: Fudzilla)

A 550 mm magas, 230 mm széles és 590 mm mély házban a keletkező hőről négy darab 20 cm-es légkavaró gondoskodik, melyek közül egy elöl, egy oldalt és kettő felül található. Ez azonban még mindig nem minden, ugyanis a hátsó panelra egy 14 cm-es ventilátor is felszerelhető, ami főleg a processzor által termelt hőmennyiséget vezeti el. A házba hat 5,25 és öt darab 3,5 hüvelykes meghajtó szerelhető, az előlapon található I/O panel pedig a hangkimeneten és a mikrofonbemeneten kívül négy darab USB 2.0, egy FireWire és egy eSATA csatlakozóval szolgál.


Cooler Master HAF X (forrás: Fudzilla)

A Cooler Master HAF X várhatóan tavasszal kerül az üzletekbe, az áráról azonban még hallgat a gyártó. Valószínűleg nem lesz olcsó, de az átgondolt tervezés biztosan megteszi a hatását.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés