CeBIT 2010: különleges kiegészítők

Hirdetés

Legújabb kiegészítőivel a játékosoknak kedveskedik a SteelSeries. A 6Gv2 típusjelzésű gémer billentyűzetet elsősorban a strapabírása miatt fogják szeretni: a gyártó állítása szerint a belső fémvázzal megerősített klaviatúrának tízszer hosszabb az élettartama, mint egy normál modellnek. A kifejezetten játékosok számára tervezett eszköz gyakorlatilag korlátlan számú gomb lenyomását érzékeli egyszerre, így egy jóízű lövöldözés közben egyszerre lehet térképet nézegetni, mászkálni, célozni, és kiiktatni az ellenfeleket.

SteelSeries 6Gv2
SteelSeries 6Gv2

A billentyűk nagyon gyorsan reagálnak, és a dedikált médiagomboknak köszönhetően könnyen állíthatók a hangtulajdonságok is. A számítógéphez USB vagy PS/2 porton keresztül csatlakoztatható billentyűzet csatlakozói aranybevonatot kaptak. A SteelSeries 6Gv2 már előrendelhető, körülbelül 100 dollárt kell kifizetni érte.

A legújabb H szériás headset, a 7H szintén játékosoknak készült. Bruce Hawyer, a vállalat elnöke elmondta, hogy a felhasználók visszajelzéseit figyelmbe véve, az ő igényeik szerint fejlesztetták az új modellt. A gyártó állítása szerint kiváló hangzást biztosít, nagyon jól adja vissza a magas és mély tartomány hangjait is.

SteelSeries 7H
SteelSeries 7H

A kényelmes, bőrpárnákkal borított SteelSeries 7H-ból két verzió is készült, az egyik a normál hangkimeneten, a másik USB-n keresztül csatlakoztatható a számítógéphez. Az utóbbi eszköz a 7.1-es térhangzást is támogatja, és a különböző játékokhoz (FPS, MMO, RTS) különféle hangprofilok állnak a felhasználó rendelkezésére. A headset már megrendelhető, az USB-s verzó 150, a másik 120 dollárba kerül.

A Thermaltake Tt eSports néven új brandet hozott létre, az e néven forgalmazott eszközökkel elsősorban a játékosokat célozták meg. Két új, USB-s billentyűzetet is bemutattak, amelyek elsősorban kihívó kinézetükkel és a rájuk szerelt ventilátorral tűnnek ki társaik közül. Igen, a piros-fekete színkombinációra épülő Challenger és Challenger Pro modellre egy külső ventilátor is csatlakoztatható. Mielőtt bárki a szívéhez kapna, hogy már a billentyűzeteknek is aktív hűtés kell, szögezzük le gyorsan: a percenként 6000-es fordulatszámon pörgő, 2,7 cfm légszállítású lapátkerék a játékosok kezét hivatott hűteni. Hogy ez élőben mennyire hasznos, az már másik kérdés, de egészen biztos lesznek olyanok, akik ezért választják majd a Tt eSports billentyűzeteket.

Tt eSports Challenger Pro
Tt eSports Challenger Pro

A két modell közötti különbség a kiegészítő szolgáltatásokban rejlik, a pro verzión egy helyett két USB csatlakozó, és 12 helyett 18 funkciógomb található a multimédiás billentyűk mellett, ráadásul a pro verzió vörös háttérvilágítással rendelkezik, ami egészen extrém kinézetet kölcsönöz neki.

A kínai székhelyű Rapoo most megjelentetett eszközével a játékosok helyett inkább a notebookosok igényeinek próbál megfelelni. A 2900 Touch Slim Wireless Keyboard with Touchpad névre hallgató billentyűzet kicsi és könnyű. Mindössze 307 x 122 x 10 mm méretű és 241 gramm tömegű, így egyszerűen hordozható és kevés helyet foglal. Touchpad is került rá, így leginkább egy laptopos klaviatúrára emlékeztet.

Rapoo 2900 Touch Slim Wireless Keyboard with Touchpad
Rapoo 2900 Touch Slim Wireless Keyboard with Touchpad (forrás: Usb.brando.com)

A számítógéphez vezeték nélkül csatlakoztatható egy USB-s vevő segítségével. A billentyűzetnek egy lítium-ion akkumulátor szolgáltatja az energiát, a készülék egyszerűen tölthető a mellékelt dokkolóval, aminek köszönhetően akár az asztalra is lehet állítani. A Rapoo 2900 már megrendelhető, 86 dollárért lehet hozzájutni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés