Hivatalosan is elkészült a Catzilla tesztprogram

A Futuremark és a Unigine tesztprogramok egy újabb kihívóval gazdagodtak. Az ALLBenchmark még hónapokkal korábban jelentette be a Catzilla nevű tesztprogram béta verzióját, amivel már korábban is lehetett mérni az adott PC teljesítményét, de a végleges változat csak most érhető el. Az elmúlt hónapokban temérdek hibát javítottak a fejlesztők, így az 1.0-s végső változat sokkal stabilabb lett, mint az eddig megjelent 8 darab béta és 4 darab RC verzió.

A Catzilla nevű tesztprogram csak Windows 8, 7 Vista, és XP operációs rendszereken fut, de tartalmaz egy OpenGL 4.0-s, egy DirectX 9-es és egy DirectX 11-es leképzőt. Utóbbi értelemszerűen nem érhető el Windows XP-n. Az ALLBenchmark alkotása egyébként a hagyományosabb technikai megvalósítás mellett tör lándzsát, így az új API-k képességeit nem igazán használja ki, pontosabban csak tempónövekedés érhető el ezekkel. Alapvetően tehát egy DirectX 9-es tesztprogramról van szó, ami ugyanazt a grafikai minőséget mutatja fel DirectX 11 és OpenGL 4.0 alatt, csak éppen némileg gyorsabban. Ennek megfelelően új generációs effektekre, compute shaderekre, tesszellációra és hasonló nyalánkságokra senki se számítson.

Az ALLBenchmark Catzilla 1.0-s végleges verziója az alábbi oldalon tölthető le. Használata részben ingyenes, egészen pontosan a magasabb részletességű grafikáért fizetni kell. A program négy előre beállított paraméterezést használhat, de természetesen egyéni grafikai minőséget is kérhet a felhasználó.

Előzmények

Hirdetés