Közelebbi ismertséget kötöttünk a Canon zászlóshajójával, a EOS 1Dx dSLR-rel

A kellemes hangulatú ismerkedő est során lehetőségünk nyílt arra, hogy a Canon legújabb full frame érzékelős dSLR zászlóshajóját, az EOS 1Dx-et közelebbről is megtekintsük, röviden kipróbáljuk. Az újdonság funkcióit és képességeit Lató Péter (Canon Hungária – Photo specialist), Guido Krebs és Harald Horn (Canon Europe) mutatta be a szaksajtónak.

Az esemény egy rövid bemutatkozással kezdődött: Lató Péter, a Canon hazai képviseletének szakembere röviden bemutatta a két vendéget, majd magára vállalta az amúgy angol nyelvű előadás fordítását, szinkronizálását. A Canon Europe szakértői igen tömény és részletes bemutatót tartottak az 1Dx újdonságairól, aminek hatására sokan felszisszentek, hogy megérkezett az első olyan fényképezőgép, aminek kézikönyvét a profi fotósnak is el kell majd olvasnia, sőt, az ismerkedési szakaszban fotózáshoz sem árt majd magunkkal vinni azt.

Az 1Dx lényegében mindenben megújult: új AF rendszer, új kezelői felület, új menürendszer fogadta a szakújságírókat (a fényképezőgépről és annak műszaki megoldásainak egy fontos részéről korábban már beszámoltunk egy részletesebb hírben).

Képen látni és kézben fogni az EOS 1Dx-et két teljesen eltérő első benyomást ad. A Canon 1-es sorozata eddig is kiváló, elsőrangú felépítési minőségéről volt ismert – az 1Dx még elődein is túltesz ilyen szempontból. A váz az 1Ds Mark III-nál (vagy 1D Mark IV-nél – ahogy tetszik) valamivel nehezebbnek és masszívabbnak tűnik; a markolata fantasztikusan jó fogású, s erre bizony szüksége is lesz a jövőbeni tulajdonosnak, mert hosszabb távon ezt a gépet kézben tartani nem egy leányálom. A sajtóeseményen egy 70-200 mm F2.8 objektív volt rácsavarva és ez a páros bizony már pár perc után is keményen húzza az ember kezét.

A rendezvény keretei közt sajnos nem volt elég idő a készülék részletes körbejárására (kézről kézre járt az egyetlen, hazánkban vendégeskedő váz), de remélhetőleg jövő év elején lesz majd rá lehetőségünk, hogy ezt pótoljuk egy teszt során. Egy biztos: a korábbi 1-es sorozat bármely tagja után is újra meg kell majd tanulni ennek a gépnek a kezelését és használatát, mert számos új nyomógomb és funkció, szolgáltatás várja a fotóst.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Előzmények

Hirdetés