Bővült a Sun SPARC szervercsaládja

A SPARC Enterprise T5440 szerver az első olyan, Solaris 10 operációs rendszerrel felvértezett, lapkára integrált többszálas technológiával (CMT) rendelkező kiszolgáló, amely akár négy processzorral is rendelkezhet.

A termékbe négy darab UltraSPARC T2 Plus architektúrára építkező processzormodul és négy memóriabank szerelhető. Ez maximum 32 magot, azaz 256 szálat és 512 GB memóriát eredményez. Ezenkívül a rendszer olyan energiakezelési funkciókkal is rendelkezik, mint az üresjárati szálak felfüggesztése vagy az intelligens ventilátorvezérlés. Utóbbi a hőmérséklet változásainak megfelelően állítja a ventilátorok fordulatszámát. A ház hűtőzónákra lett felosztva, így csak azok a ventilátorok lépnek működésbe, melyekre éppen szükség van a hőmérsékleti viszonyok kiegyenlítéséhez. Emellett a termék a korábbi analóg megoldásokkal ellentétben már digitális szabályzókkal ellátott energiaelosztó alrendszerrel rendelkezik. Mindezen újítások következtében a 40 kg tömegű szerver tipikus fogyasztását sikerült 1575 wattra leszorítani.


Beépített és üres állapotban.

A beépített nyílt forráskódú, ingyenes virtualizációs szolgáltatások, mint például a Solaris Containers és a logikai tartományok (LDoms) jóvoltából a SPARC Enterprise T5440 szerver akár több száz, nagyvállalati terhelésű alkalmazás konszolidációjára is képes. Emellett a Solaris 8 és 9 Containers funkcionalitás lehetővé teszi, hogy egyetlen SPARC alapú rendszeren párhuzamosan több Solaris 8 vagy 9 környezetet futtassanak. Ennek eredményeképpen a felhasználók meglévő fizikai környezeteiket gyorsan és egyszerűen áthelyezhetik Solaris 10 operációs rendszeren működő virtuális konténerekbe.


Processzor modul


Memória modul

A 4U kivitelű gép fogyasztói ára 45 000 dollártól indul, a végösszeg természetesen felszereltségtől függően változik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés