Bővül az Intel Ultrabook palettája

Az Intel 2011 nyarán jelentette be az ultravékony gépeket felvonultató mobil platformját, melyet egyszerűen csak Ultrabook névre keresztelt a vállalat. Az alapot gyakorlatilag az ultravékony gépek képezték, így az Ultrabook külsőre nem sokban különbözik ezektől, azaz vékony és könnyű termékekről van szó. Az Intel az előbbi paramétert nagyon komolyan veszi, így a masinák alig lehetnek vastagabbak 2 cm-nél. Ezenfelül egy jóval nehezebben tartható kritérium volt az árazás, ugyanis az Intel 1000, de legfeljebb 1200 dolláros árcédulájú gépeket szeretett volna látni, amit sokszor csak kompromisszumok árán tudtak tartani a gyártók.

Az 1000 dollár körüli ár még mindig nagyon magasnak számít egyes piacokon, ami erősen visszafogja az Ultrabook-ok térnyerését. Az Intel ennek fényében úgy döntött, hogy a június folyamán debütáló Haswell-alapú processzorokkal párhuzamosan olcsóbb Ultrabook konfigurációkat is meghatároz.

A legolcsóbb szegmensbe az 599 és 798 dollár közötti gépek kerülnek, melyekben Ivy Bridge i3 processzor kap helyet 500 GB körüli hibrid merevlemezzel. A 699 és 998 dollár közötti részben már Haswell-alapú Core i5 fog kerülni 128 GB-os SSD-vel párosítva, továbbá szériatartozék lesz a HD webkamera illetve a dupla mikrofon. Természetesen a korábban megjelent kategória is megmarad, így a 999 dollár feletti gépekbe már a legújabb Core i7 kap helyet 250 GB SSD, illetve az összes olcsóbb modellben megtalálható extra társaságában.

Méretüket tekintve 11,6" és 15,6" közötti gépekre számíthatunk, melyek tömege nem fogja meghaladni a 2,5 kilogrammot. Az Intel WiDi (Wireless Display) támogatása minden konfiguráció esetében kötelező lesz, akárcsak a minimum 4 GB memória jelenléte.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés