Beviteli eszközök és kiegészítők a láthatáron

Hirdetés

Új, formás, bár egészen egyszerű kinézetű billentyűzetet dobott piacra a Logitech, A Wireless Illuminated Keyboard K800 neve már el is árulja a két fontos tulajdonságát, azaz, hogy vezeték nélküli kivitelű eszközről van szó, illetve, hogy háttérvilágítással is ellátták az éjszakai használatot megkönnyítendő. Ez utóbbi funkció ráadásul a környezeti fény és mozgás érzékelő jelei alapján kapcsol be, tehát csak akkor, illetve olyan erősen világít, ha és amennyire valóban szükség van rá, ez pedig igen energiatakarékos működést eredményez. Micro-USB kábelen is tölthető, így mindig készen áll a használatra, ráadásul az akkukat sem kell kiszedni így lemerüléskor. A PerfectStroke rendszer és a Logitech Incurve gombok pedig a kényelmes gépelést garantálják. Az új billentyűzet megjelenése szeptemberre várható, ára pedig kereken 100 euró lesz.

Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 [+]
Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 [+]

A VisionTek nem a kényelmességet tartotta szem előtt, bár valamilyen szinten akár még ennek ellenkezője is belemagyarázható. A CandyBoard kifejlesztésénél inkább a méretet, a minél kisebb kialakítás lehetett az elsődleges, amellett, hogy rengeteg funkciót is belezsúfoljanak. Ez úgy tűnik, sikerült is nekik. A vezeték nélküli 69 gombos mini klaviatúra a gombok mellett egy apró touchpadet is rejt. A billentyűk világítással is rendelkeznek, van egy beépített lézerpointere, az energiát pedig beépített, újratölthető akkuja szolgáltatja. A HTPC-k mellé kiváló kiegészítő lehet a CandyBoard, az ára pedig 90 dollár.

VisionTek CandyBoard
VisionTek CandyBoard

A Roccat Kone egerét már egyszeris frissítette, felbontását először 2000-ről 3200 dpi-re, most pedig a Kone[+] modellel 6000 dpi-re emelték a precizitását Pro-Aim lézerszenzorával. A készülék jobbkezes kialakítású, nyolc programozható gombja és egy négy irányú görgetője van. Tömege súlyokkal szabályozható, TurboCore processzora 75 MHz-es memóriából pedig 576 kB-tal látták el, ami a makrók, billentyűzetkombinációk tárolására használható. Nagyjából 80 eurós áron kapható hamarosan.

Roccat Kone[+] egér [+]
Roccat Kone[+] egér [+]

Ugyancsak a Roccattól érkezett egy óriási egérpad is, a Taito Kingsize MTW Edition Mousepad. A 3,45 mm vastagságú, szőnyegnek is beillő újdonság 455 x 370 mm-es méretű. Az egér minél könnyebb siklását a különleges textilbevonat segíti. A hónap végétől már hozzá lehet majd jutni, 25 eurós áron vásárolható meg.

Roccat Taito Kingsize MTW Edition Mousepad [+]
Roccat Taito Kingsize MTW Edition Mousepad [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés