Befutott az Intel ultramobil SSD-je

Hirdetés

Az Intel az év utolsó napjait sem hagyja eseménytelenül eltelni. Az óriásvállalat ugyanis a Soda Creek kódnevű fejlesztés debütálását mára időzítette, és ez formálisan meg is történt. A cég 310 sorozatba tartozó ultramobil SSD-i 51 x 30 x 5 mm-es kiterjedéssel rendelkeznek, és alig 10 grammot nyomnak. A saját tervezésű vezérlő mellé 34 nm-es gyártástechnológiával készülő MLC Nand flash lapkákat sorakoztattak a tervezők. A csatlakozásra a mini PCI Express felület ad lehetőséget az mSATA protokollon keresztül.

Az SSD-kből két verzió lesz. A kisebbik modell 40, míg a nagyobbik 80 GB-os kapacitást kínál. A teljesítmény is eltérő, így az előbbi változat olvasásnál és írásnál 170 illetve 35 MB/s-os tempóra képes, az IOPS teljesítmény pedig rendre 25 000 és 2500 művelet lesz másodpercenként. A 80 GB-os megoldás esetében az előbbi paraméterek 200 illetve 80 MB/s-ra, valamint másodpercenként 35 000 és 6600 műveletre módosulnak.

Az Intel partnerei a mai naptól rendelhetik a fenti termékeket. A kisebbik verzió listaára 99, míg a nagyobbiké 179 dollár, minimum ezer darabos rendelés esetén. A Lenovo már el is mondta, hogy a jövőre megjelenő új ThinkPad laptopok esetében épít a friss SSD-kre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés