Hirdetés

Befutott egy új Radeon Software meghajtó

Az AMD elérhetővé tette a Radeon Software legújabb kiadását. A 15.12-es verziójú, Crimson Edition családba sorolt WHQL aláírással rendelkező drivercsomag a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000(OEM), valamint az R7 és R9 200, 300 , illetve Fury szériás grafikus kártyákhoz, az eddig megjelent APU-khoz, valamint a Mobility HD 7000M és 8000M sorozatba tartozó mobil Radeonokhoz telepíthető, azaz mindenre, amiben GCN architektúra dolgozik. Fontos adalék, hogy a Toshiba, a Sony és a Panasonic nem engedélyezte a notebookokhoz tartozó terméktámogatást, így az említett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált. Ugyanez igaz a Windows 8-ra is, amelyet Windows 8.1-re kell frissíteni.

A Microsoft által két és fél hét alatt aláírt meghajtó nagyrészt ugyanaz, mint a november legvégén megjelent Radeon Software Crimson Edition 15.11.1-es béta szoftvercsomag, de ezt még kiegészítette a cég két javítással. Ezek közül az egyik, hogy az új vezérlőpult frissítőmodulja már minden hivatalos meghajtót jelezni fog, így nem csak a WHQL csomagok elérhetőségéről ad információt, míg a másik egy Windows 7 alatt előforduló hibára kínál javítást, amely miatt a korábbi két Radeon Software némi többletfogyasztást eredményezett a grafikus vezérlőn terhelés nélkül, de ez pár új PowerTune profillal a korábbi szintre lett redukálva. Ha az említett két módosítás nem fontos, akkor természetesen megfontolandó a 15.11.1-es csomag megtartása.

A Radeon Software Crimson Edition 15.12-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés