Az Opteron PC3200 RAM-vezérlővel rendelkezik?

Majdnem biztos, hogy a JEDEC hamarosan elfogadja az ECC hibajavítással rendelkező PC3200 memóriákat a high-end munkaállomások, illetve szerverek memóriaszabványaként. Ez a 800 MHz-es FSB-jű Xeon processzorokkal kapcsolatos tervek napvilágra kerülése után még biztosabbnak tűnik. Anton Shilov, az Xbit-labs szerzője meg van győződve arról is, hogy az AMD Opteron processzorok memóriavezérlője is képes kezelni ezeket a memóriamodulokat. Hogy mi győzte meg erről, az sajnos nem derül ki, így kétkedéssel kell fogadnunk a hírt.

Mindenesetre ha igaznak bizonyul a hír, az azt is előrevetíti, hogy az Athlon 64 processzorok memóriavezérlője is képes lesz a PC3200 memóriamodulok kezelésére, mely további teljesítménynövekedést eredményezhet az új AMD processzorok esetében.

Shilov szerint az AMD a JEDEC hivatalos bejelentésére vár, s csak ezután hozza nyilvánosságra, hogy az Opteron processzorok is támogatják az új szabványt. Jelenleg ezt azért nem említik, mert még nincs meg a szabvány, amit támogatni lehetne, márpedig a szerver piac nem terepe a "barkács" megoldásoknak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés