Az NVIDIA a középkategóriát is célba veszi

Noha az NVIDIA nevéhez fűződik az utóbbi évek egyik legsikeresebb alaplapi lapkakészlete; az nForce4 típusú vezérlő – melynek a különböző változataira épülő termékek szinte minden gyártó termékpalettáján zászlóshajóként szerepelnek –, a gyártó most a nagyobb forgalmat lebonyolító középszegmensre is ki kívánja terjeszteni piaci jelenlétét – írja a tajvani DigiTimes híroldal gyártói forrásokra hivatkozva.

A harmadik negyedévben debütáló C51-es kódjelű lapkakészlet egyelőre csak AMD processzorokhoz kínál alternatívát a VIA, illetve a SiS által uralt piacon. A magas fokon integrált lapka két változatban fog megjelenni; a C51PV kódjelű vezérlő Socket 939-es processzorokat, a C51 kóddal ellátott testvére pedig Socket 754 tokozású központi egységeket kezel majd. A két lapkáról a fentieken túl mindössze annyit tudni, hogy mindkettő tartalmaz grafikus magot, ezeknek tudásszintje viszont eltérő lehet.

Az új PCIe lapkakészlet megjelenésével nagyjából egyidőben a gyártó csúcskategóriás, SLI-kompatibilis lapkakészleteinek árát is csökkenti majd, így ezeknek az alaplapoknak a végfelhasználói ára akár 20-25 százalékkal is csökkenhet a harmadik negyedévben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés