Az Arctic Coolinggal szövetkezik az InnoVision

A svájci Arctic Cooling és az inno3D és i-Chill márkanevek felett rendelkező InnoVision Multimedia ma közleményében jelentette be együttműködését, így a koreai Zalman után hamarosan a svájci gyár videokártya-hűtőit is felhasználják az inno3D megoldásain. A belátható időn belül a boltokba kerülő i-Chill sorozatú videovezérlők első példányain az Arctic Cooling NV Silencer 6 típusú hűtési megoldása teljesít majd szolgálatot – ez a hűtés az átlagosnál csendesebben üzemel, mégis a manapság létező egyik leghatékonyabb léghűtéses rendszer.

Az NV Silencer 6 többek közt a kerámiabetétes csapágyazás és a ventilátorlapátok körültekintő tervezése révén emelkedik ki a hasonló célra rendszeresített hűtők sokaságából. A svájciak hűtési megoldása így nem csak kivételesen nagy hatásfokú, de élettartama is jóval hosszabb az átlagos, golyóscsapágyas vagy csúszócsapágyas légkavaróval szerelt aktív hűtésekéhez képest. Az Arctic Cooling VGA-hűtője mindemellett a cég korábbi típusaihoz hasonlóan a GPU által felforrósított levegőt kivezeti a házból, ezzel akadályozva meg a meleg levegő felgyülemlését a PC belsejében.

Bár az új i-Chill kártyákról a hűtési megoldáson kívül továbbra sem kerültek nyilvánosságra pontos technikai részletek, a közlemény konzekvensen gyárilag túlhajtott modelleket emleget. Bíztató lehet mindenesetre, hogy az InnoVision mérnökei által elvégzett kísérlet során a referenciamegoldáshoz hasonlítva az Arctic Cooling hűtése mintegy 20 °C-kal hűvösebben tartotta a kártyák grafikus processzorát.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés